Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam propozycję, na zmianę pośmiertnego UI ze standardowego na inne. Tak jak standardowe, jest OK w meczach 5v5, tak przy większej liczbie graczy często wprowadza w błąd, bo nie zawsze "żywi" gracze pojawiają się w tabelkach obok. Dodatkowo, dla osoby, która padła ułatwiłoby to znacząco podjęcie szybkiej decyzji co do betowania. W tej chwili wyświetlany jest przede wszystkim wynik meczu + 5 graczy z obydwu drużyn. Nowe UI wyświetla wynik meczu + liczba żywych graczy. 

Obecne UI:

V5CSM7C.jpg

Nowe UI (elementy pozwalające zidentyfikować serwer zostały zamazane):

cBIaHq8.png

Kolejna propozycja jest taka, żeby zmienić zasadę działania menu zakupu broni dla VIPa:

1) Możliwość wyłączenia pokazywania menu na początku rundy,

2) Możliwość wywołania menu zakupu na żądanie dedykowaną komendą np. !weapon, !buy etc.

Często zdarza mi się, że po przeżyciu rundy i rozpoczęciu nowej odruchowo naciskam klawisze 1-4 co powoduje przypadkowy zakup niepożądanej broni. Wiadomo, najwięcej gra się AK i będąc po stronie CT i przypadkowym zakupie broni nie ma możliwości zakupu AK.

Pzdr,

Ch3mi

• Lubię to! 4
Opublikowano

Jestem za zmiana UI lecz z ta bronia dla vipa to wprowadzic ze np przez 30 sek mozna tylko wywolac to menu :)

• Lubię to! 1
Opublikowano

Co do pierwszej propozycji może być problem by coś takiego osiągnąć, a z tym menu to to nie jest taki zły pomysł jestem za ale tylko menu vipa 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ok, doszedłem do tego, że za widok po śmierci odpowiada game_mode:

• Dla game_mode 1 (tryb turniejowy) widok jest jak na pierwszym screenie.
  • Dla game_mode 0  (tryb urposzczony) widok jest jak na drugim screenie.

Pytanie, czy istnieje oddzielna komenda pozwalająca na zmianę tego widoku, pomimo ustawionego game_mode 1. Jeśli nie ma, to zrozumiałe dla mnie będzie, że nie da się tego wprowadzić. 

Po długim reaserchu doszedłem do komendy, która ukrywa boczne tabele z graczami:

spec_hide_players 0/1 (ale to chyba i tak po stronie klienta).

Póki co szukam dalej komendy zmieniającej górny score ;)

Pzdr

• Uwielbiam 1
Opublikowano

Propozycja 1 - Te ustawienia zależą praktycznie w większości od komend, których może użyć tylko klient, nie serwer.

Propozycja 2 - Menu wystarczy po prostu zamknąć, klikając "9".

Propozycja 3 - Odpada.

• Lubię to! 1
Opublikowano
6983caeb39ae04488d8e2f0843959b22_katujem

Propozycja została odrzucona

Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.eu

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. 

• Lubię to! 1
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużony
Opublikowano
6983caeb39ae04488d8e2f0843959b22_katujem

Temat został przeniesiony do archiwum!

Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.eu

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.