Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jestem za zmiana tickrate na serwerze 5map z 102 spowrotem na 128 poniewaz na 102 niedobrze sie gra moze i sa mniejsze lagi ale tez zauwazylem mniejsze fps za to a na 128 tick bylo wiecej fps bynajmiej u mnie ale te wieksze lagi jestem za wyjebaniem 102 tick i ewentualnie pare pluginow wyjebac i ogfraniczyc sloty zeby nie lagowalo zapraszam do dyskusji z tego co wiem wiekszosc graczy z serwera by wolala 128tick odnoszac to z dyskusji na czacie glosowym/pisennym 

Opublikowano

Moim zdaniem, tick 102 wiele nie poprawił na serwerze, ale też wiele nie zepsuł. Jestem za tym, żeby przywrócić tick 128.

• Dzięki 1
Opublikowano

Jestem za przywróceniem 128 tick na serwerze. Mnie osobiście wydaje się, ze są większe lagi na 102 tick

• Lubię to! 2
Opublikowano

Jak dla mnie to nie widzę różnicy w fps bo i tak mam +200 a może jest jakaś małą różnica w strzelanie jak dla mnie to jak ktoś uważa ja inni będą za to ja też/ 

• Lubię to! 1
  • Haha 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Ludzie zdecydujcie się w końcu na coś, bo pewnie za parę tygodni znadą się kolejni którzy będą jednak chcieli t102, gdyż zapomnielijuż jakie lagi były na 128.

Mi tam wszystko jedno, bo ja mam na każdym wieczne lagi. 

• Lubię to! 1
  • Haha 1
  • Uwielbiam 1
  • Donator
Opublikowano

Skoro był tick 102 oraz tick 128. 
To żeby serwer był na całkiem dobrym poziomie, dlaczego nie podwoimy wartość na dwukrotną i ustawimy na 256 tick. 
Myślę, że były to znakomity pomysł oraz powstał by to pierwszy taki serwer w Polsce. 
Wiadomo swoje plusy jak większa aktywność na serwerze. 
A minus z minusem dało by plus. :saliva:

• Haha 4
Opublikowano

Jestem ZA powrotem na 128 tick, nie wiem po co była zmiana ale okej. - Faza testów rozumiem, tak szczerze TickRate ma trochę małe znaczenie pod względem Varu.. Trudno aby serwer nie miał problemów z stabilnością (wysoki VAR) podczas gdy na serwerze jest po 30 + osób, każdy rzuca jakieś granaty, ma skiny itd. - Więc serwer dostaje trochę po dupie. 

• Uwielbiam 1
Opublikowano

Jeżeli SV i VAR robią się na czerwono to serwer nie wyrabia z odbieraniem i przesyłaniem pakietów i wasze 128 jest wtedy tylko na papierze. Najlepszym wyjściem według mnie było by odciążenie serwera. Ja osobiście przeżyłbym bez tych modeli, muzyczek i innych wodotrsysków :)

Opublikowano
6 hours ago, fragusiek said:

Jestem ZA powrotem na 128 tick, nie wiem po co była zmiana ale okej. - Faza testów rozumiem, tak szczerze TickRate ma trochę małe znaczenie pod względem Varu.. Trudno aby serwer nie miał problemów z stabilnością (wysoki VAR) podczas gdy na serwerze jest po 30 + osób, każdy rzuca jakieś granaty, ma skiny itd. - Więc serwer dostaje trochę po dupie. 

TickRate ma małe znaczenie pod względem Varu? Przecież 128t vs 64t to 2 razy częstsze odświeżenie, a co za tym idzie obciążenie serwera. Var to nic innego jak opóźnienia wysyłania pakietów (na 128t jest ich 2 razy więcej niż na 64t). Na 128t było jeszcze gorzej. 

Jak dla mnie usunięcie paru zbędnych pluginów byłoby dobrym wyjściem. 

-muzyka którą każdy wyłącza 

-zadane obrażenia (moim zdaniem wpływa negatywnie na rozgrywkę) 

-skiny postaci, tagi itp. 

-coś pewie by się znalazło. 

• Lubię to! 1
  • Haha 1
  • Uwielbiam 3
Opublikowano

A to jest moja propozycja co do zmniejszenia lagów

1.Zmienić maszynę, a jak nie to ↓

2. Usunięcie song requesta z serwera, usuniecie sklepiku, usunięcie zadanych obrażeń, wyrzucić WS albo ustawić WS'A dla rang premium

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano
18 godzin temu, Krause napisał:

A to jest moja propozycja co do zmniejszenia lagów

2. Usunięcie song requesta z serwera, usuniecie sklepiku, usunięcie zadanych obrażeń, wyrzucić WS albo ustawić WS'A dla rang premium

Wez sie tak nie rozpędzaj z tym co usunac, bo zaraz server bedzie do wyje*ania jeszcze, na moje to tylko maszyna jest slaba, ona jest do wymiany, ale wiadomka, zmiana maszyny to trzeba liczyc sie z o wiele większymi kosztami :v

• Lubię to! 2
Opublikowano

zgadzam sie z.33, jak dla mnie zmiana na 102ticka jest na +,  mam mniejsze opóźnienia jeśli chodzi o wysyłanie pakietów dzięki temu nie dostaje dziwnych strzałów gdy już dawno jestem schowany,  wydaje mi się ze strzały są lepiej rejestrowane przez serwer niz na 128tick (mniejszy var).

jeśli bym coś zmieniał to po pierwsze pozbyłbym sie skinów postaci. ew zostawił po jednym modelu na team do wyboru. należało by też się zastanowić nad sensem muzyki na serwie, bo chyba i tak większość ma ja wyłączoną. 

co do pokazywania obrażeń - byłbym za tym aby wyłączyć je z broni i zostawić tylko na granatach, myślę ze pomogło by to serwerowi  w płynnym działaniu i jednocześnie nie zmieniło  by mocno "playstyle" serwera. 

a  wisienka na torcie było by wyjebanie trajna z mc i zastąpienie go nuke albo vertigo. 

edit. ew zrobić coś takiego ze jedna mapke na 5 wybierają gracze z wcześniej wybranych 2-3 map na forum. 

• Lubię to! 1
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

Po kolei, 

Dnia 4.08.2020 o 09:40, fragusiek napisał:

Jestem ZA powrotem na 128 tick, nie wiem po co była zmiana ale okej. - Faza testów rozumiem, tak szczerze TickRate ma trochę małe znaczenie pod względem Varu..

ma znaczenie. Bardzo duże.

Dnia 4.08.2020 o 14:18, Eazy Peazy napisał:

Jeżeli SV i VAR robią się na czerwono to serwer nie wyrabia z odbieraniem i przesyłaniem pakietów i wasze 128 jest wtedy tylko na papierze.

128 TR na tym serwerze jest nieosiągalny. 

Dnia 4.08.2020 o 16:44, 33 . napisał:

Jak dla mnie usunięcie paru zbędnych pluginów byłoby dobrym wyjściem. 

-muzyka którą każdy wyłącza 

-zadane obrażenia (moim zdaniem wpływa negatywnie na rozgrywkę) 

-skiny postaci, tagi itp. 

Na serwerze nie ma żadnych niepotrzebnych pluginów. Rs'y nie stanowią obciążenia aż tak wysokiego, aby je usuwać. 

Z tego co wiem, większości graczy pokazywanie obrażeń się podoba.

Dnia 4.08.2020 o 17:36, Krause napisał:

Port: 27125

Dnia 4.08.2020 o 17:36, Krause napisał:

Skiny to podstawa na serwerach społecznościowych. Nie.

6 godzin temu, Lim3k napisał:

na moje to tylko maszyna jest slaba, ona jest do wymiany, ale wiadomka, zmiana maszyny to trzeba liczyc sie z o wiele większymi kosztami :v

Nikomu nie chodzi tutaj o koszty, a o brak możliwości jej zmiany. Serwer posiada niededykowany adres IP, który uniemożliwia przeniesienie go na inną maszynę.

1 godzinę temu, gfhgf napisał:

zgadzam sie z.33, jak dla mnie zmiana na 102ticka jest na +,  mam mniejsze opóźnienia jeśli chodzi o wysyłanie pakietów dzięki temu nie dostaje dziwnych strzałów gdy już dawno jestem schowany,  wydaje mi się ze strzały są lepiej rejestrowane przez serwer niz na 128tick (mniejszy var).

To jest całkiem słuszne podsumowanie.

co do pokazywania obrażeń - byłbym za tym aby wyłączyć je z broni i zostawić tylko na granatach, myślę ze pomogło by to serwerowi  w płynnym działaniu i jednocześnie nie zmieniło  by mocno "playstyle" serwera. 

Również ten plugin nie generuje obciążenia na tyle, aby go wyłączać.

edit. ew zrobić coś takiego ze jedna mapke na 5 wybierają gracze z wcześniej wybranych 2-3 map na forum. 

Na to napisz oddzielną propozycję. 

Powrót do TickRate 128 spowoduje jeszcze większy VAR i SV, niż jest teraz. Dodam tylko, że doskonale zdajemy sobie sprawę z "płynności działania" tego serwera, ale jest zrobione wszystko, aby chodził on jak najlepiej na tej bardzo słabej maszynie. Usunięcie sklepu z serwera prawdopodobnie nie wchodzi w grę, spowoduje to dość wysoki spadek graczy, chyba, że cały serwer będzie tego chciał.

Pozdrawiam.

• Lubię to! 10
Opublikowano
6983caeb39ae04488d8e2f0843959b22_katujem

Propozycja została odrzucona

Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.eu

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. 

• Lubię to! 2
  • Przykro mi 1
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużony
Opublikowano
6983caeb39ae04488d8e2f0843959b22_katujem

Temat został przeniesiony do archiwum!

Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.eu

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.