Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

R0u0u49.png

Święta, święta i po świętach... Na szczęście  "Kartka z kalendarza" jest codziennie, jak w święta, tak i w dni powszednie. Nie przedłużając... Ósme wydanie... Zapraszam do czytania

Dziś bez żadnej zabawy w Sherlocka. Po prostu.  Piątek, 27 grudnia 2019 roku.

Mamy 361 dzień roku. Aby zakończyć 2019 rok musimy wytrzymać jeszcze tylko 4 dni.

Wschód tak samo jak wczoraj, zawita nas o 7:44. Zachód pojawi się aż (świetny sarkazm...) minutę później niż w dniu wczorajszym, czyli o 15:28.

Dzień potrwa 7 godzin, 44 minuty.

Imieniny obchodzą:

Bartłomiej, Cezary, Fabiola, Gosław, Jan, Krystyna, Maksym, Przybyrad, Przybysław, Sara, Teodor, Teofan, Żaneta, Żanna.

Starałem się, ale żadnego wartego uwagi do wpisania święta nie znalazłem ;-;

:/

Faza księżyca:

Tak często się nie zmienia, zatem następna wzmianka o fazie pojawi się w momencie jej przejścia.

Ale napisać trzeba... Nów

Święta może i nie znalazłem, ale to opisać już muszę...

W historii:

Zawarcie brytyjsko-portugalskiego porozumienia handlowego (1703 rok),

Początek nacjonalizacji banków w Rosji (1917 rok),

Przeprowadzenie nieudanego zamachu na japońskiego następce tronu Hirohito (1923 rok),

Zmiana nazwy Persji na Iran (1934 rok),

Ponownie zawarcie porozumienia dyplomatycznego pomiędzy Egiptem a Syrią (1989 rok).

Dziś zamiast przysłowia będzie cytat...

Cytat dnia:

„By­wa często zwie­dzionym, kto lu­bi być chwalonym.” -  Ignacy Krasicki

Dziś bez żadnych życzeń albo wzniosłości mniejszych lub większych. Po prostu się pożegnam z uśmiechem na twarzy :D.

Bulbo

• Lubię to! 5
  • Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.