rzufficzek Posted November 3, 2019 Share Posted November 3, 2019 A więc tak. W tym poradniku, postaram się przekazać wam podstawowe komendy admina. Podstawowa komenda: !admin - menu admina Więc zacznijmy od banowania. Aby poprawnie zbanować gracza, żeby nie dać mu przypadkowo perma, należy wpisać w konsole status wyświetli się wam w konsoli coś takiego a więc tak. na początku macie # czyli userid gracza, potem macie nick, steamid, i jakies tam glupotki, oczywiście liczą się tylko te 2 pierwsze liczby, czyli np sm_ban #91 a więc tak, aby poprawnie zbanowac gracza, gdy ma w nicku jakies dziwne znaczki/literki wpisujecie taką komendę: zależy jakiego gracza chcecie zbanować, ale powiedzmy że ja chce zbanować gracza Rutek, wpisuje w konsole status i wyświetla mi się ten # itp. Więc szukamy linijki z graczem Rutek, i na początku tej linijki jest # i jakies tam literki, i wpisujemy: sm_ban #numerek z pierwszej linijki czas powod tak samo jest z sm_mute i sm_gag Aby napisać wiadomość jako admin po boku czy też prywatną należy napisać: sm_msay tresc - wyswietla sie napis po lewej stronie sm_psay nick tresc - prywatna wiadomosc do gracza sm_csay tresc - wiadomosc wyswietlana na srodku ekranu sm_tsay kolor tresc - kolorowa wiadomosc w lewym gornym rogu A teraz tak. Aby odmutować/odbanować/odgagować gracza nalezy: sm_unbag steamid sm_unmute #numerek lub sm_unmute steamid sm_ungag #numerek lub sm_ungag steamid gdy nie ma gracza na serwerze, wpisujemy sm_ungag lub sm_unmute lub sm_unban steamid a gdy jest na serwerze wystarczy wpisac # z konsoli. Jak ktos ma jakies dodatkowe pytanka, pisac w odpowiedzi :) Mam nadzieje ze poradnik się przyda :) Edit: @ Nuwayoczywiscie ze samemu :D 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nuway Posted November 3, 2019 Share Posted November 3, 2019 Nie mam pojęcia czy jest sens w 2019r. tworzyć poradniki do sourcemoda, których jest aż nadto. Jednak jeżeli zrobiłeś ten poradnik samodzielnie to + za chęci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubeN Posted November 3, 2019 V.I.P Share Posted November 3, 2019 Ale i tak + za chęci 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IMean Posted November 3, 2019 V.I.P Share Posted November 3, 2019 Poradnik sourcemoda oraz poradnik początkującego admina już jest. Używaj lupki, żeby nie dublować tematów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IMean Posted November 3, 2019 V.I.P Share Posted November 3, 2019 ●● Wiadomość wygenerowana automatycznie ●● Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.EU Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts