Awika. Posted October 31, 2019 V.I.P Donor Woman Share Posted October 31, 2019 Dzisiaj, 31 października wypada Światowy Dzień Rozrzutności Kto i kiedy ustanowił owe święto? Nie wiem, ale.... kogo to obchodzi? Ważny jest fakt, że w końcu bez wyrzutów sumienia można poszaleć w sklepach, bo jest ku temu odpowiednia okazja! Dzisiaj najlepiej chyba mają się mieszkańcy Wiednia, ponieważ właśnie to miasto jest najbogatszym na świecie, tak więc na wiele mogą sobie pozwolić. Rozrzutnym może być w dzisiejszych czasach każdy, bo zakupy niekoniecznie trzeba robić w sklepach stacjonarnych. Mamy także możliwość kupowania przez internet, a to dla niektórych duże udogodnienie. Przykrym jest jedynie fakt, że często ludzie wydają więcej lub chcą wydawać więcej pieniędzy niż zarabiają. Rozrzutność to według słownika "wydawanie pieniędzy lub zużywanie jakiegoś dobra ponad miarę i bez potrzeby. Objaw czyjegoś marnotrawstwa". 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czak Posted October 31, 2019 V.I.P Donor Share Posted October 31, 2019 Dobrze, że nie jestem bogaty, ani rozrzutny. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubeN Posted October 31, 2019 V.I.P Share Posted October 31, 2019 No cóż są rzeczy ważne ważniejsze 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
naznaczony1 Posted October 31, 2019 Share Posted October 31, 2019 fajnie napisane ciekawa ciekawostka xd czekam na kolejne tego typu proce i jutro poleci plusik za chęci bo dziś wykorzystałem wszystkie haha 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CHerbatniK Posted October 31, 2019 Share Posted October 31, 2019 Świetna robota, masz szczęście ze rok temu nie dodałaś dwóch świąt, bo dziś byś nie miała czego dodawać. :D 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mategros Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 Bardzo fajnie opisane, czyta się dobrze. ;) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts