Awika. Posted October 26, 2019 V.I.P Donor Woman Share Posted October 26, 2019 ŻYRAFACH * Żyrafa ma język o długości 50 centymetrów. * Samica żyrafy podczas porodu zrzuca swoje dziecko z wysokości 1,5 metra, ponieważ nie jest w stanie się zniżyć. * Gdy żyrafa idzie spać, wygina swoją szyję i kładzie głowę na tyłku. * Język żyrafy jest czarny. * "Żyrafa" pochodzi od arabskiego "zarafa" i oznacza "szybki chodziarz". * Każda żyrafa ma inne umarszczenie. Ich plamy są jak ludzkie odciski palców, nie ma dwóch takich samych wzorów. * Ciąża żyrafy trwa od 13. do 15. miesięcy. * Żyrafy, wbrew pozorom, mają tyle samo kręgów szyjnych - 7, co człowiek. * Samce żyrafy osiągają do 5,5 metra wysokości. * Żyrafy nie potrafią ziewać. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czak Posted October 27, 2019 V.I.P Donor Share Posted October 27, 2019 Jak im się musi ciężko rzygać po melanżu... 😂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
clouud Posted October 27, 2019 V.I.P Donor Share Posted October 27, 2019 Doczekałem się!! Śliczne wykonanie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejmano Posted October 27, 2019 V.I.P Donor Share Posted October 27, 2019 Zawsze mnie ciekawiło jak takie zwierze śpi, teraz już wiem, dzięki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts