Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

Siemacie Wirtualni Bandyci :default_smile:

Piszę ten poradnik, gdyż wielu z Was nie ma "pojęcia" jak sprawdzić wartość ustawienia np. cl_lw dla konkretnej osoby.

Zanim przejdziemy do obsługi programu, powinniśmy umieć nagrywać demka.
Jak to zrobić, odsyłam do innego poradnika z naszego forum:   

Po zapoznaniu się z powyższym poradnikiem przejdźmy do tematu właściwego - instalacji i obsługi programu.
Link do pobrania: coldemoplayer1115_install.exe  

1. Instalujemy pobrany program.

2. Przy pierwszym uruchomieniu programu wyskoczy okienko konfiguracyjne - nic w nim nie zmieniamy. Po prostu zatwierdzamy i przechodzimy do głównego okna programu.

3. Pola "wyboru" w programie i ich krótki opis.
1.png.4b880a1fc663c62a1579dbf052894f9b.png 

Pole [a]
W polu tym wybieramy lokalizacje do folderu, w którym zapisane jest wcześniej nagrane demko ---> domyślnie "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Half-Life\cstrike".
Istnieje także możliwość bezpośredniego otwarcia pliku ".dem" za pomocą compLexity Demo Player. Wtedy nie musimy uruchamiać programu, lecz od razu udać się do wyżej wspomnianej lokalizacji, odszukać nagrane demko --> plik ".dem" i "uruchomić" go tak jak zwyczajny program.
Przykład:
22.thumb.png.2bb432f4d4d9ae94cef19d4fcd95a52c.png

Pole
W tym polu widzimy demka, które znajdują się aktualnej lokalizacji (folderze). 
Po kolei (od lewej strony): 
Nazwa demka -> Gra z której pochodzi demko -> Perspektywa -> Czas trwania dema

Pole [c]

Pole te przedstawia nam domyślnie podgląd mapy, z której pochodzi demko.
Zakładki (od lewej strony):
Podgląd mapy -> Szczegóły -> Lista graczy (będących na serwerze podczas nagrywania demka) -> Opcje

Pole [d]

W tym polu dostępne mamy dwa "buttony" - "Play" służący do odtworzenia demka oraz "Analyse", który jak sama nazwa wskazuje służy do analizy. Interesuje nas "Analyse".

4. Przechodzimy do ANALIZY. Po jej wyborze naszym oczom ukaże się takie oto okienko:

33.png.7e22cbb752bd65c4bf8a6e9c91e3e029.png

Zakładki (od lewej strony):
Logi gry -> Wyniki / Staty -> Lista graczy -> Wykres wykorzystania połączenia internetowego (pingi)

Dla ADMINISTRACJI najważniejszą zakładką jest "Players" czyli lista graczy.

44.png.a6bb8db874368e054125460da0d0afde.png

My skupiamy się na zaznaczonych polach:
1) Pole z lewej strony jest listą graczy, które zarejestrowało demko. Z tej listy wybieramy gracza, którego ustawienia nas interesują.
2) Pole z prawej strony, które przedstawia nam parametry (ustawienia) jakich wybrany gracz aktualnie używa. Jak możecie zauważyć jest tam wspomniany na wstępie parametr "cl_lw" wraz z przypisaną do niego wartością.

compLexity Demo Playert to prosty i jak widzicie przydatny program. 
Mam nadzieję, że poradnik będzie dla Was prosty i przejrzysty. A większości wiele wyjaśni.

Wyższych rangą proszę o nie zamykanie tematu, co umożliwi forumowiczom na zadawanie pytań.

Pozdrawiam

DoN BaToN

• Lubię to! 8
  • Uwielbiam 3
  • Legenda
Opublikowano

screeny są, programik opisany, a wyjaśnienie komendy czy coś, znajdzie się? czy po prostu, na słowo "cl_lw" mają lecieć bany, bez jakiejkolwiek wiedzy na temat tej komendy?

@ DoN BaToNJak na moje, osoby które posiadają "taką wiedzę" dobrze orientują się w takich sprawach, jak ten program. Skoro to jest poradnik, to wypada wyjaśnić wszystko dokładnie i wyraźnie, czy nie? o mnie się nie martw, tyle siedzę w tej grze, że wiem o niej wszystko.

Opublikowano
22 minuty temu, DEjMAN napisał:

screeny są, programik opisany, a wyjaśnienie komendy czy coś, znajdzie się? czy po prostu, na słowo "cl_lw" mają lecieć bany, bez jakiejkolwiek wiedzy na temat tej komendy?

Poradnik kierowany głównie do osób, które posiadają już taką wiedzę. Myślę, że każdy administrator wie za co odpowiada ta komenda i jak działa - jeśli są tu niedoświadczeni admini mogą po prostu zapytać (w końcu prosiłem o nie zamykanie tematu). Odpowiedzieć na to pytanie to nie problem
Tytuł poradnika jest ściśle określony i w tym kierunku pisany był poradnik.
BTW. To jest poradnik, nie słowniczek czy encyklopedia :)

PS. Nie wiesz co to znaczy, zapytaj.

Opublikowano
41 minut temu, DEjMAN napisał:

Jak na moje, osoby które posiadają "taką wiedzę" dobrze orientują się w takich sprawach, jak ten program. Skoro to jest poradnik, to wypada wyjaśnić wszystko dokładnie i wyraźnie, czy nie? o mnie się nie martw, tyle siedzę w tej grze, że wiem o niej wszystko.

Moim skromnym zdaniem każdy admin powinien znać podstawowe komendy

a jak wiesz o tej grze wszystko to mogłeś zrobić taki poradnik, na pewno znajdzie się dla takiego experta gry jak Ty wiedza z którą jeszcze mógłbyś się podzielić :)

• Uwielbiam 1
Opublikowano

"PS. Nie wiesz co to znaczy, zapytaj"

Moim skromnym zdaniem, jeśli już piszesz poradnik, to co Ci szkodzi dodatkowo opisać jeszcze komendy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.