Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

Siemanko, jakiś czas temu mój mikrofon z zestawu słuchawek Razer Electra V2 (JACK) trochę się skopał... Chodzi o bardzo wyraźnie szumy w tle, niektórzy nawet mówią, że ciężko mnie zrozumieć, a wcale się nie dziwię, bo sam go przed chwilą testowałem i.. faktycznie jest masakra XD

Przejdźmy do głównego celu tego tematu, a mianowicie.. mam zamiar zamawiać nowy mikrofon. (Nie, tego z słuchawek nie da się w żaden sposób naprawić, próbowałem praktycznie wszystkiego)

Moje pytanie brzmi: Jaki mikrofon najlepiej kupić, jeśli chodzi o cenę i jakość?

Oczekiwania: Chodzi mi o mikrofon, który świetnie nada się do gamingu, jak i zwykłego rozmawiania ze znajomymi na TS3. Chciałbym też powoli zacząć jakieś nagrywki.

Mój budżet to +/- 200 zł.

Czekam na jakąkolwiek radę :default_wink:

Opublikowano

Sam mikrofon to w sumie dopiero początek, potrzebny Ci będzie jeszcze wzmacniacz bądź interfejs-"zewnętrzna karta dźwiękowa" (wejście XLR, którego w pc nie ma) to podłączasz pod pc, a następnie do tego mikrofon. Więc zmieszczenie sie w granicach 200zł, jest raczej mało możliwe, no chyba że lubisz używane rzeczy. Możesz znaleźć coś co nie wymaga wzmacniacza czy interfejsu, ale wiadomo, automatycznie tracisz na jakości. 

Kumpel mi kiedyś podesłał, mówił, że fajna budżetówka, ale dostępna chyba tylko na amazonie. 

• Uwielbiam 1
  • 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.