Jump to content

Recommended Posts

Pewnien gracz storzył efekt ciemnego flasha w cs:go za pomocą specjalnego programu.

Program którego będziemy używać jest w pełni bezpieczny, gdyż nie wyływa on w żaden sposób na pliki cs'a.
Program działa dzięki funkcjom które udostępnili twórcy gry.

Przechodzimy do instalacji ciemnego flasha:

1. W załączniku zostanie podany program w formacie .zip bądź w linku na samym dole.

2. Kopiujemy gamestate_integration_dont_blind_me.cfg do folderu /cfg/ który znajdziemy tutaj 

Spoiler

steamapps\common\folder cs'a\csgo\cfg

3. Następnie otwieramy plik settings.json najlepiej notatnikiem ++ 

Method ustawiamy na gamma lub DDC/CI - Jeżeli ustawienie gamma nie spowoduje poniższego błędu pozostań przy gammie gdyż ta metoda działa znacznie inaczej i lepiej.

Jeżeli korzystasz z metody gamma ustaw w komendach startowych 

Spoiler

-nogammaramp

Jeśli gamma wyrzuci błąd w konsoli ustaw Method na DDC/CI

Komendą mat_monitorgamma & mat_monitorgamma_tv_enabled ustalamy taką samą wartość jaką mamy w naszej grze (tyldą ~ otwieramy konsolę)

Jeżeli już wykonasz wszystko co wskazałem powyżej włącz plik csgo_dont_blind_me i możesz się cieszyć ciemnym flashem.

• Uwagi dotyczące korzystania z tego:

• Jak już korzystasz z programu f.lux wyłącz go.
  • Włącz program przy każdym uruchomieniu gry.
  • Wyłącz również Windows Night Light.
  • Jak nadal będziesz miał przyciemniony ekran wyłącz i włącz monitor.
  • Program może być bezpieczny ale używasz go na własne ryzyko!

Link do programu https://github.com/dev7355608/csgo_dont_blind_me/releases

• Like 1

Fajny, dopracowany poradnik.. Aczkolwiek sam tego nie będę używał, nie wiem też czy ktoś z tego skorzysta, bo słyszałem już wiele opinii na temat tego całego "ciemnego flasha" i każdy go opisuje w sposób: "psuje grę, bez sensu".

Ale doceniam chęci opisania i wyjaśnienia całego tematu :default_biggrin: masz ode mnie.

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.