Damianciu Posted August 19, 2019 Friend Share Posted August 19, 2019 Pewnien gracz storzył efekt ciemnego flasha w cs:go za pomocą specjalnego programu. Program którego będziemy używać jest w pełni bezpieczny, gdyż nie wyływa on w żaden sposób na pliki cs'a. Program działa dzięki funkcjom które udostępnili twórcy gry. Przechodzimy do instalacji ciemnego flasha: 1. W załączniku zostanie podany program w formacie .zip bądź w linku na samym dole. 2. Kopiujemy gamestate_integration_dont_blind_me.cfg do folderu /cfg/ który znajdziemy tutaj Spoiler steamapps\common\folder cs'a\csgo\cfg 3. Następnie otwieramy plik settings.json najlepiej notatnikiem ++ Method ustawiamy na gamma lub DDC/CI - Jeżeli ustawienie gamma nie spowoduje poniższego błędu pozostań przy gammie gdyż ta metoda działa znacznie inaczej i lepiej. Jeżeli korzystasz z metody gamma ustaw w komendach startowych Spoiler -nogammaramp Jeśli gamma wyrzuci błąd w konsoli ustaw Method na DDC/CI Komendą mat_monitorgamma & mat_monitorgamma_tv_enabled ustalamy taką samą wartość jaką mamy w naszej grze (tyldą ~ otwieramy konsolę) Jeżeli już wykonasz wszystko co wskazałem powyżej włącz plik csgo_dont_blind_me i możesz się cieszyć ciemnym flashem. Uwagi dotyczące korzystania z tego: Jak już korzystasz z programu f.lux wyłącz go. Włącz program przy każdym uruchomieniu gry. Wyłącz również Windows Night Light. Jak nadal będziesz miał przyciemniony ekran wyłącz i włącz monitor. Program może być bezpieczny ale używasz go na własne ryzyko! Link do programu https://github.com/dev7355608/csgo_dont_blind_me/releases 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
clouud Posted August 19, 2019 V.I.P Donor Share Posted August 19, 2019 Fajny, dopracowany poradnik.. Aczkolwiek sam tego nie będę używał, nie wiem też czy ktoś z tego skorzysta, bo słyszałem już wiele opinii na temat tego całego "ciemnego flasha" i każdy go opisuje w sposób: "psuje grę, bez sensu". Ale doceniam chęci opisania i wyjaśnienia całego tematu masz + ode mnie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts