Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

mama.jpg.636b8ef22bbfa028d33cfff7aa08e6c7.jpg

26 maja - Dzień Matki

Wszystkie mamy na całym świecie, w jeden dzień w ciągu całego kalendarzowego roku obchodzą swoje święto. W zależności od kraju dzień ten wypada inaczej, przykładowo:

> 3 marca - Dzień Matki obchodzony jest w Gruzji.

> 8 marca - Dzień Matki obchodzony jest w Maroko, Mołdawii, Albanii, Afganistanie czy Kosowie.

> W 4. niedzielę Wielkiego Postu - Dzień Matki obchodzony jest w Wielkiej Brytanii, Irlandii i Nigerii.
> 21 marca - Dzień Matki obchodzony jest w Bahrajnie, Egipcie, Libanie, Katarze czy Izraelu.
> W 1. niedzielę maja - Dzień Matki obchodzony jest w Hiszpanii, Portugalii czy Mozambiku.
> W 2. niedzielę maja - Dzień Matki obchodzony jest w największej liczbie państw, m.in. w Australii, Belgii, Indiach, Ekwadorze, Portoryko, Niemczech czy na Kubie.
> 26 maja - Dzień Matki obchodzony jest w Polsce (dzisiaj)
> 27 maja - Dzień Matki obchodzony jest w Boliwii.
> W 2. niedzielę czerwca - Dzień Matki obchodzony jest w Luksemburgu.

Dzisiejsze święto ma nie tylko na celu okazanie Naszym matkom miłości czy szacunku, ale przede wszystkim podziękowanie za ich oddanie i trud włożony w wychowanie Nas, ludzi następnego pokolenia.

Kim dla Ciebie jest mama i za co ją kochasz?

To pytanie zostało zadane niektórym użytkownikom Katujemy.eu, zobaczmy więc jakie są ich odpowiedzi.

Syn:

"Moja mama jest przecudowną kobietą, która zawsze mi pomagała w różnych problemach, zawsze przy mnie jest kiedy potrzebuję pomocy. Dziękuje jej, że mi gotowała, robiła kanapki do szkoły, prasowała itp. Kocham ją bardzo i zawsze będę ją kochał!"

Córka:

"Kim jest dla mnie moja mama... To co chciałabym o niej napisać wymagałoby pewnie kilku kartek A4, ale postaram się jakoś w skrócie ją opisać. Jest moją najlepszą przyjaciółką, której mogę zwierzyć się ze wszystkiego, obok niej czuję się bezpieczna. Odkąd pamiętam zawsze, gdy wpadałam w tarapaty, to ona pierwsza przychodziła mi z pomocą... Do dziś przychodzę do niej się wypłakać.. bardzo żałuję, że zdarzyły się sytuacje, w których nazwałam ją najgorszą matką czy kimś komu nie mogę zaufać... Dziś wiem, że przez całe życie robiła i robi dla mnie wszystko, abym była szczęśliwa. To ona dała mi życie i stara się, abym przeżyła je jak najlepiej. Mimo chwil, w których się kłócimy, kocham ją nad życie. Gdy miałam z 10 lat.. obiecałam jej, że kiedyś jak dorosnę.. zaopiekuję się nią i będę sprawiała, że będzie cieszyć się każdym dniem.. obiecałam jej również super samochód, który kupię jej za własne pieniądze.. Słowa dotrzymam. Chcę być zawsze obok niej.. tak samo jako ona jest przy mnie. Krótko mówiąc.. po prostu jest dla mnie wszystkim i nie wiem jak poradziłabym sobie w życiu gdyby nie było jej przy mnie."

Syn:

"Jest moim autorytetem i kocham ją za to, że mnie urodziła, za to, że mnie kocha i za to, że się mną zajmowała i opiekowała."

Syn:

"Że jest razem w rodzinie, pomaga w sprawach, gotuje czasami obiady, sprząta i itp. Dobrze, że są mamy."

Syn:

"Moja mamuśka nie zdaje sobie sprawy ile dla mnie znaczy, wiem, że mogę jej powiedzieć wszystko. Wspiera mnie zawsze i kryje przed tatą haha. Kocham ją mocno :serduszko: "

Córka:

"Mam z mamą podobny charakter, więc często się kłócimy, ale mimo wszystko jest dla mnie ważną osobą. Często wyręcza mnie z jakiś codziennych czynności, za co jestem jej ogromnie wdzięczna. Mam też w niej oparcie, mogę na nią liczyć nawet jak o 23 proszę, żeby mnie gdzieś zawiozła! Z każdym rokiem nasza relacja wygląda coraz lepiej."

Syn:

"Kocham swoją mamę za to, że mi daje każdego dnia siłę, aby działać dalej. Za to, że o innych dba więcej niż o siebie, choć to i minus, bo powinna przykuć więcej uwagi samej sobie. Jest dla mnie nie tylko matką, ale i przyjacielem, z którym mogę porozmawiać na wszystkie tematy."

Syn:

"Kim dla mnie jest? W moich oczach jest wielką kobietą, zostałem głównie wychowany przez nią i jestem pełen podziwu za to jak właśnie zostałem wychowany. Kocham ją za tą wielką cierpliwość do mnie, za jej poczucie humoru i za wszystko co zrobiła dla mnie."

Córka:

"Moją mamę kocham za to, że zawsze jest, nieważne co by się działo. Dziękuję jej za to, że zawsze mogę na nią liczyć i za to, że chce mojego dobra. Podziwiam ją i szczerze dziękuję za to, że chce bym miała w życiu lepiej niż ona i także za to, że dba o mnie i moje rodzeństwo najlepiej jak tylko potrafi."

Wszystkim mamom z okazji ich święta życzymy WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!

• Lubię to! 5
  • Uwielbiam 3
  • Zasłużony
Opublikowano

Jak to Popuś rapował: "Prawdziwa Dama to Twoja mama, szanuj ją dzieciak do końca świata".

• Lubię to! 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.