Jump to content
Serwery Counter-Strike 2 ×
Czekoladowa

Tortilla meksykańska z sosem czosnkowym

Recommended Posts

Składniki:

- 3 gotowe placki na tortillę

- pół małej kapusty pekińskiej

- 1 ogórek

- 2 pomidory

- 40 dkg fileta z kurczaka

- przyprawa kebab-gyros

- vegeta, pieprz, papryka słodka

- olej lub oliwa

- Sos czosnkowy:

- 200 ml jogurty naturalnego

2łyżki majonezu

- 3 duże ząbki czosnku

- sól, pieprz, zioła prowansalskie

- sos tzatziki

 winegret:

  3-4 łyżki oleju lub oliwy

  1 łyżeczka musztardy

  2 ząbki czosnku

  1 łyżeczka ziół prowansalskich

  szczypta soli

 

Etapy przygotowania:

 

Mięso pokroić, polać olejem i posypać przyprawami.

Odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę.

Podsmażyć do miękkości mięsa.

Sos czosnkowy: jogurt wymieszać z majonezem, czosnek przecisnąć przez praskę, posypać przyprawami, wymieszać i schłodzić.

Pekinkę, pomidory i ogórki pokroić i wymieszać.

Składniki na winegret wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i odstawić.

Wymieszać z sałatą zaraz przed podaniem.

Placki podgrzać na patelni, posmarować sosem, posypać sałatką i mięsem - zwinąć.

 

Smacznego :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.