Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

22 godziny temu, voıɔe napisał:

moim skromym zdaniem i wielu lekarzy (może minęłam się z powołaniem?) nie jest to normalne zjawisko, to zaburzenie psychiczne

To jest opinia twoja i lekarza a nie potwierdzone naukowo zjawisko. https://pl.wikipedia.org/wiki/Terapia_konwersyjna

Zaburzenia psychiczne – ogół zaburzeń czynności psychicznych i zachowania, zwykle będących źródłem cierpienia lub utrudnień w funkcjonowaniu społecznym, które są przedmiotem zainteresowania psychiatrii klinicznej, w tym takich jej działów, jak diagnostyka, leczenie, profilaktyka, badania etiologii i patogenez  // - wikipedia

22 godziny temu, voıɔe napisał:

Tak jak polityk Rabiej " Nie jestem zwolennikiem zmieniania społeczeństwa na siłę, więc jestem za etapowaniem: najpierw wprowadźmy związki partnerskie, potem równość małżeńską, a na koniec przyjdzie czas na adopcję dzieci." zapraszam do wyrażenia swojego zdania na ten temat.

Czyli że powinno się to leczyć or not xD? Po etapowym zalegalizowaniu przestanie to być zaburzeniem psychicznym or what? Bo ja obecnie widzę problem w rozumieniu pojęcia zaburzenie psychiczne. Jeśli nam coś nie pasuje większości nazwijmy to zaburzeniem psychicznym a potem możemy poobserwować błąd konfirmacji. Reszta osób nas utwierdzi w przekonaniu no i w razie czego doda że żyjemy w demokratycznym państwie więc liczy się głos większości.

9 godzin temu, young igi napisał:

jestem prostym człowiekiem i mowie prosto w mostu jak masz problem z logicznym mysleniem i nie zrozumiesz ze chodzi o to ze by mnie moglo zaadoptowac dwoch pedalow a potem w szkole bym byl wyzywany i dziecinstwo zje**** to masz problem, nie bede wiecej pisal bo wszyscy juz wszystko napisali chca sie pedalic niech sie pedala w domu ale jak bedzie sie obok mnie calowal facet z facetem to mu wypi**** w leb.

Akurat to jest problem z brakiem tolerancji na ten temat a nie orientacją seksualną lel. Podobnie jest z religią, wyznajesz inną niż większość - możesz spotkać się z brakiem poszanowania. Więc co? Mamy wyp*** w łeb jak coś nam nie pasuje? Masz prawo do własnej opinii ale tacy ludzie w żaden sposób Cię nie krzywdzą, conajwyżej obrzydzają więc to conajmniej nieodpowiednia reakcja. Sporo osób tutaj wypowiada się na temat całej grupy i generalizuje ten temat wsypując wszystkich homo do jednego wora. 

8 godzin temu, KubeN napisał:

XD gdy to czytam to obrońcy homoseksualizmu mają niższy poziom inteligencji.. Każdy ma swoje zdanie i nie narzucajcie swojego poglądu innym, jak chcecie ich bronić spoko [...]

Dodaj jeszcze że wypowiedź sponsorowana przez Towarzystwo Płaskiej Ziemi bo czuję się urażony, spoko ;D?

7 godzin temu, Petrektt napisał:

@ KubeN +1. Mnie też śmieszą obrońcy homoseksualizmu xd plus ten argument, że jesteśmy mniej inteligentni, bo co? Bo nie tolerujemy gejów, lesbijek itd? Homoseksualizm jest obrzydliwy i nie powinniśmy go tolerować. 

Efekt potwierdzenia i argumenty z dupy ;v

Wyobraźcie sobie że te wypociny, wasze opinii czyta faktycznie osoba która was irytuje. Gitara, widzi co nas wqrwia i może się zastanowi nad tym co robi.

Okej. Teraz myk, chwilka refleksji nad tym co napisaliście. Z uwagi że żyjemy w nietolerancyjnym kraju właśnie sporo osób homo nie obnosi się z tym.

Wyobraź sobie że zamiast atencyjnego-geja-wegetarianina który pije harnasia i chodzi w rurkach - który co roku jeździ na paradę równości, takie wpisy czyta dojrzewający 14 latek który widzi że z "waszych subiektywnych opinii" to co odczuwał ostatnio to zaburzenia psychiczne - czyli coś co nie powinno mieć miejsca.. a tak naprawdę sypialnia to indywidualna sprawa ;)

Są takie dziwactwa związane z przyzwoleniem społecznym ;3

Chociażby to że nie nazywamy w PL alkoholu narkotykiem.

Resztę tematu wyjaśnili @ drenni @ Flow.

// @ young igi 

Cytat to twój problem, bo ja czuję się z tym dobrze XD

• Lubię to! 1
Opublikowano
7 godzin temu, voıɔe napisał:

Skoro już chcemy bazować na badaniach i wiedzy to zapraszam do zapoznania się z tymi nowszymi... bo jak narazie nie znaleziono genu za to odpowiedzialnego, więc nie może być to wrodzone. Dlatego właśnie jest zaburzeniem psychicznym.

Jak znajdziesz chwilę, to proszę o jakiegoś linka do wyników badań, albo nazwy książki etc. bo serio dziwi i ciekawi mnie to, jak przeprowadzali badania, na jakiej grupie osób i oczywiście jacy badacze. Jeżeli idziemy już w naukę, to ja jestem w stanie udowodnić swoje zdanie solidnymi badaniami, i to nie jakimś pierwszym lepszym artykułem z onetu.

A co do tematu to zablokujcie go, a najlepiej usuńcie, bo coraz więsze rakowisko się tu tworzy. Szczytem głupoty jest takie "wsadzanie kija w mrowisko". Tak samo jakby ktoś założył temat o aborcji - część jest za, a część nie. Każdy się na siłę przekonuje do swoich racji. Niech każdy żyje jak chce i robi co chce lol.

• Lubię to! 1
  • Bywalec
Opublikowano

Jeżeli mowa o tolerancji to polecam spojrzeć co obecnie dzieje się na zachodzie i północy europy.. Nie możecie przebolec, że ktoś ma inne zdanie od was i poprostu ich nie toleruje. Nie narzucajcie swoich poglądów, my wyrazilismy swoją opinię, a wy z krzykiem i oburzeniem, że ktoś ich obraził i poprostu twierdzi, że homoseksualizm jest wbrew ich poglądowi. Skończcie tą denną obronę swojego zdania i wyjeżdżanie z argumentem typu '' to wy ich nie macie '' jest naprawdę żałosne. 

• Lubię to! 2
  • Wrr 1
Opublikowano

Proszę o zamknięcie tematu. 

Za każdą opinie dziękuję, bo miło poczytać co kto myśli. :) dla mnie temat skończony, bo teraz to tylko próbowanie przekonać innych, że ma się rację. A nie o to chodziło. 

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.