Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

szybko zwięźle i na temat a mianowicie chodzi o ex_interp został wgrany na serwer rozumiem chcecie aby każdy miał taki sam

lecz nie jest to dobre moim zdaniem ping skoczył graczom od 10-20 więcej serwer ma takie lagi że masakra i ja jestem za wycofaniem tego pluginu

i większość graczy raczej też bd za tym aby to usunąć z serwera

pozdrawiam

Opublikowano

Rozwinę nieco myśl o zmianie "interp-a".

ex_interp 0.01

cl_cmdrate 101

cl_updaterate 101

rate 25000

Takie ustawienia wymusza serwer. Czy ping skoczył ? Nie sądzę, wielu graczy ma taki sam. 

To co może ulec zmianie, to:

ex_interp 0.03 max lub opcja wyboru po wejściu na serwer od 0.01 do 0.03

cl_updaterate 101 zmniejszone do 65

rate podnieść do 50000

Nic innego nie zostanie zmienione.

• Lubię to! 3
Opublikowano

Caly czas byl interp wymuszany (0.03) i nikt nic nie mowil o skokach pingu czy lagach.

Dzis pisalem z Gosia na serwerze bo zauwazylem ze pare pluginow bylo usunietych, ale zostalem poinformowany dlaczego.

Gracze skarzyli sie ze nie moga mnie trafic i zauwazylem ze ja w sumie tez nie moge trafic jak strzelam prosto w gracza lub mnie zabijaja jak juz jestem schowany i to jest spowodowane ze interp wtedy podaje bledne dane w ktorym miejscu jest gracz aktualnie.

Wpisalem w konsole ex_interp i mi pokazalo 0.1, wiec przestalem sie dziwic dlaczego tak jest. Proszenie sie graczy zeby wpisali to w konsole za kazdym razem to bezsen tak troche, a 3/4 graczy nie ogarnia co ma zrobic i co to za roznica czy interp jest taki czy taki, takze poprosilem zeby ten interp byl wymuszany. Gralem caly dzien prawie i nie zauwazylem zeby ktokolwiek inny sie skarzyl na ping czy klatki.

/No tak Gosiu o to mi chodzilo, zle ujalem.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Od kiedy gram na tym serwerze mam ciągle taki sam ping. Po dodaniu pluginow czy innych rzeczy ping się nie zmienił. Jak dla mnie jest w porzadku,problemu nie widzę w pingu. Co do lagow no to owszem,są na serwerze. Zgłaszam za każdym razem problem a szefostwo stara się rozwiązać go.

• Legenda
Opublikowano

Wina nie leży po stronie interpu tylko po stronie rate - od 2013 po updacie maksymalne rate to 100000, a tu wymuszany jest 25000 który był do 2013 roku.

Ja np. grywam na większości serwerów z 100000, a wczoraj już zauważyłem u Was na dd2 choke od 0 do nawet 60 których przy rate 100000 nie było.

O to jest notka gdzieś z hltv:

• rate "100000" (new maximum 100000)
• cl_updaterate "102" (new maximum 102)
• ex_interp "0" (to reflect the new updaterate; 0.01 would be incorrect)

@ Epidemic - mój post tyczy się właśnie tego, że jest błędnie wymuszany...

Opublikowano

Kilku graczy skarzylo się ze strzela do gościa pestkami i 0 trafienia ja mialem tez podobne sytuacje nawet na fullauto 

Opublikowano

Ja tam nie widzę różnicy w pingu. Wg mnie dobrze że jest wymuszany interp.  Hewra mało kiedy mądrze mówi ale tu ma akurat racje :default_wink: 

• Uwielbiam 1
Opublikowano
9 godzin temu, czak napisał:

Wina nie leży po stronie interpu tylko po stronie rate - od 2013 po updacie maksymalne rate to 100000, a tu wymuszany jest 25000 który był do 2013 roku.

Ja np. grywam na większości serwerów z 100000, a wczoraj już zauważyłem u Was na dd2 choke od 0 do nawet 60 których przy rate 100000 nie było.

O to jest notka gdzieś z hltv:

• rate "100000" (new maximum 100000)
• cl_updaterate "102" (new maximum 102)
• ex_interp "0" (to reflect the new updaterate; 0.01 would be incorrect)

co mi po tym jak serwer wymusza ustawienia ex_interp 0.01

rate 25000

teraz gram a po chwili bam leże skąd nie wiem a po 1sek może 1,5 sek koles se wybiega dopiero nie wiem czy tylko ja tak mam czy co ale jest tragedia jak dla mnie

Opublikowano

Wina może, leżeć po stronie pingu, Ty widzisz, że jesteś w jednym miejscu, a inni widzą Cie nieco wcześniej. 

Kompromisem jest ustawienie:

- ex_interp 0.03

- rate 50000  

Przy ustawianiu tego pluginu trzeba brać pod uwagę całość graczy. Bedziemy testować ustawienia, aby grało się jak najprzyjemniej. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Jak mogę ustawić ex_interp na inny jak co rundę wymusza na to 0.01  😊 nie wiem zmienię a po rundzie znów 0.01 

• Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, Epidemic napisał:

Jak mogę ustawić ex_interp na inny jak co rundę wymusza na to 0.01  😊 nie wiem zmienię a po rundzie znów 0.01 

Chodzi o to że będą testy aby serw wymuszał interp 0.03. Administracja na pewno zrobi wszystko aby gra sprawiala przyjemność. To miał na myśli hindzia

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ale można wgrać plugin z wyborem interpu i bd po problemie każdy wybierze swój pozdrawiam 

Wyłączcie to naradzie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.