Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
emil0wy

Propozycje oraz uwagi | emil0wy [1vs1]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich użytkowników :wub:,

W tym temacie będę opisywał różne problemy/propozycje/uwagi odnośnie serwera 1 versus 1.

Na początek martwi mnie niepoprawność działania panelu administracyjnego po stronie serwera (czyt. sm_admin) mianowicie blokada komunikacji która działa wadliwie.

Przy każdej nadanej karze określonemu graczowi, blokada na mikrofon "znika" automatycznie po zmianie mapy. Dodam, że CMD komendy !mutemenu nie działa poprawnie (nie działa mi owa komenda).

Ostatnimi czasy chciałem zwrócić szczególną uwagę na ten problem, wynika on z braku aktualizacji SourceBans który aktualnie jest w wersji SourceBans++ 1.5.4.7, a powinien być w wersji SourceBans ++ (v1.6.2) - owa wersja jest dostępna do pobrania tutaj (https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=263735) - działająca wersja. Przetestowałem ją przedwczoraj i działa poprawnie. 

Wracając do panelu administracyjnego, muty/gagi/bany/ nie posiadają spolszczenia. 

~~

Brak reklam na czacie, nie wiem czy na serwerze znajduję się modyfikacja taka jak Advertisements czy też nie aczkolwiek wiem, że tych reklam/informacji na czacie jest brak. Być może wynika to z błędnej konfiguracji modyfikacji. Najnowsza wersja do pobrania tutaj - https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=155705

~~

Teraz chciałbym zwrócić uwagę na mapy grane na serwerze, zazwyczaj jest to albo am_banana lub am_grass2. Więc proponuję skonfigurować CFG modyfikacji tak aby wykluczyć w losowaniu 3/4 mapy grane ostatnio, jest taka możliwość aby tak zrobić. Zarówno można byłby odświeżyć serwer i wgrać kilkanaście nowych map. Dodam, że niektóre mapy wymagają edycji powiększenia spawnów/aren z tego względu, że trzeba czekać w kolejce przez co bardzo dużo ludzi wychodzi z serwera. ;)

~~

Byłem w trakcie przygotowań dogłębnego oraz precyzyjnego regulaminu dla tego serwera, aczkolwiek pisałem go kilka dni, punkt po punkcie ze względu na to, że musiałem się zapoznać ze społecznością serwera aby poznać ten serwer. Niestety, zostałem zdegradowany z przyczyn niezajmowania się serwerem co jest nie prawdą, grałem oraz sprawdzałem administrację oraz innych stałych bywalców z innego/ych kont aby właściwe napisać owy regulamin bez różnych przyszłych komplikacji. Cóż teraz ten zaszczyt zostawię nowemu opiekunowi, czekamy na nowy regulamin z tego względu, że na serwerze jest wiele niejasności z okazji obecnego regulaminowi który jest napisany w 15 minut i ma nic do rzeczy. 

~~ 

Temat skinów na serwerze opiszę później ze względu na to, że aktualnie z tego co mi wiadomo trwają prace techniczne w tym zakresie. 

@

Aktualnie to tyle, w tym wątku będę pisał swoje sugestie oraz odpisywał na różnego pokroju komentarze. 

• Dzięki 1
Opublikowano

A więc tak:

- Plugin do mutowania został wgrany nowy, działa pod komendą /mutemenu (daje blokadę permamentnie i nie znika po zmianie mapy, wczoraj używana (jak jest dzisiaj to zaraz sprawdzę)

- Propozycja nowych map do zatwierdzenia pojawi się pod koniec listopada ( coś ciekawego poszukam)

- Odnośnie regulaminu będzie dyskusja pomiędzy mną, a Happym w celu ustalenia czy zostanie napisany nowy, czy też aktualizacja obecnego (będę wnioskował aby był on również dostępny na serwerze pod komendą !regulamin)

Sprawy techniczne serwera pozostawiam do rozpatrzenia właścicielowi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.