Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak pewnie się domyślacie po tytule tematu będę omawiał vipa w pierwszej rundzie. Wielu graczom w tym osobiście mnie nie podoba się sytuacja vipa właśnie w tej fazie rozgrywki, chodzi mi o jego balans (w tym wypadku usunięcie hełmu w pierwszej rundzie). Załóżmy gracz ct z five-sevenem w pierwszej rundzie rushuje longa, rzuca flash'a (bo ma go w zestawie), każdy z tt ustawionych przed longiem dostaje flasha, a wszyscy wiemy jak działa five-seven, latanie prawo, lewo i spamowaie lewym przyciskiem myszy i zdobywa nawet dwa łatwe fragi bez utraty hp, kupuje awp w drugiej rundzie, gdy tt tylko stać na pistol kevem i strzela do nich jak w kaczki. Vipa trzeba trafić 2x w głowę z usp, z glocka również 2x, 3, a czasem nawet 4 (zależy od odległości), co nie jest fair. Nie piszę tu o 110 hp bo jednak vip musi mieć coś więcej niż zwykły gracz, a serwer musi jakoś na siebie zarabiać. Nie raz była taka sytuacja, gdy nowy gracz wchodzi na serwer, pierwsza runda, strzela vipowi głowę, on przeżywa, po czym vip oddaje mu tym samym i umiera, zdenerwowany gracz wychodzi. Wydaje mi się, że usunięcie hełmu w pierwszej rundzie zbalansuje rozgrywkę i przybędzie więcej graczy. Grałem na prawie każdym polskim serwerze dd2 i praktycznie na wszystkich topowych serwerach vip ma wyłączony hełm w pierwszej rundzie. Podsumowując zbalansowany vip= więcej stałych graczy, co za tym idzie więcej vipów, takie jest przynajmniej moje zdanie, mam nadzieję, że gracze serwera only dd2 csgo katujemy, również wypowiedzą się w tym temacie w pozytywny jak i w negatywny sposób.

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.