Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam współ graczy/forumowiczy :)

Jako iż kupno pokemonów legendarnych nie cieszy się dużą popularnością, wpadłem na pomysł by była możliwość zakupienia pokemona spersonalizowanego przez osobę kupującą. Czyli pokemon który posiada maxymalnie 3 ewolucje i 3 skille(oprócz skilli legendarnych) i nazwy(do każdej ewolucji) wybrane przez osobę kupującą. Pokemon ten byłby droższy od legendy a jego cena była by zależna od ilości ewolucji.
Większa cena wynikałaby z:
-Ogromna przewega (w przypadku pokemona z dwoma i pokemona  z trzema ewolucjami)
-Unikat (brak możliwości skopiowania pokemona żadnym ball'em, czyli jedyny taki pokemon na serwerze)
-Przyjemność czerpana z gry i karania innych
-(Opcjonalnie) Satysfakcja z wspomożenia serwera :)
-Dodatkowa praca H@ (ktoś takiego pokemona musi zrobić i dodać na serv)

Gorąco zapraszam do komentowania :)
Pozdrówki Patio :*

Opublikowano

Kwestia pokopiowania kilku linijek w pokedexie :) w pokemon.ini dodać nowego pokemona z nową nazwą i tylko przyporządkować do niego skille  :) poszukam na necie co i jak

@edit 
znalazłem
azwy powyh pokemonów w files.ini np.
fputs(f, "150 Mewtwo k \"Psywave\" acy\n" );
fputs(f, "151 Mew k \"Psychic\" acy\n" );
fputs(f, "152 Volki b \"Electro_Power\" ab 30 Volcanos\n" );
fputs(f, "153 Volcanos b \"Fire_Beam\" bc 60 Volcarionus\n" );
fputs(f, "154 volcarionus b \"Icy_Wind\" c\n" );
oraz w pokemon.ini by był wyświetlany w pokedexie
a ich skille/typy/ewolucje w pokemon.cfg
oraz w custom.ini
#define TOTAL_POKES        400 (gdzie 400 jest maksymalną ilością poków na sewerze)

jeszcze link http://amxx.pl/topic/44921-pokemod-jak-zrobi%C4%87-w%C5%82asnego-pokemona/

tak to wygląda jeżeli nic nie pokiełbasiłem :P

Opublikowano

A byłaby możliwość napisania własnych skilli czy tylko wybór z istniejących?

No i jaka by była cena?  bo jak mam grzebać w kodzie i odwalać całą robotę, a potem jeszcze tracić na to majątek to nie wiem czy gra jest w ogóle warta świeczki :P

Opublikowano (edytowane)

raczej do wyboru z istniejących skili żeby nie było przesadyzmu, a cena zależy od toxera. Jak dla mnie legendy są za drogie, ale to też jego kwestia.
proponuję koło dyszki-pietnastaka za 1 ewolucję :)

Edytowane przez Patio
Opublikowano

Ja za duzo pracuje i nie mam czasu na pisanie skilli poszukuje opiekuja ktory sie tym zajmie moge zalozyc testowy serwer i wrzucic pliki z instniejacego pokemoda a ktos bedzie walczyl z tym :) Chetny pisac priv. Zamykam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.