Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ZASADY DLA STRAŻNIKA. 

1. Strażnik musi posiadać mikro. 
2. Strażnik powinien umieć prowadzić poprawnie. 
3. Strażnik nie powinien faworyzowac nikogo. 
4. Strażnik nie może Freekill'ować 
5. Jeśli strażnik znajdzie broń u więźnia ma prawo go zabić. 
6. Jeśli strażnik prowadzący zginie polecenia sa anulowane. 
7. Strażnik musi prowadzić chociaż raz na mapie. 
8. Strażnik przynajmniej raz w mapie musi wziasc wiezniów na mape. 
9. Strażnik nie może zabijać bez powodu. 
10. Prowadzący strażnik ma 60sek. na wydanie polecenia i otworzenie cel jeśli nie zdąrzy więźniowie maja FreeDay'a 
11. Strażnik ma obowiązek powtórzyć polecenia które wydał. 
12. Strażnik nie może przeszkadzać w zabawach. 
13. Strażnik najpierw wydaje polecenia potem otwiera cele. 
14. Strażnik ma prawo podczas FreeDay'a zająć jakieś pomieszczenie, a jeśli wejdzie tam więzień może go zabic. 
15. Strażnik nie może przejść do więźniów na okres zabawy. 
16. Kiedy zostaje ostatni więzień i ma on życzenie, a zaczyna bić CT, strażnik nie może go zabić, bo to może być jego życzenie. 
17. Strażnik nie może dać polecenia "pod tylnią ścianą względem wyjścia/wejścia" prowądzący ma sie zdecydować. 
18. Strażnik nie może wydawać polecenia typu "wpisz kill'a w konsoli" 
19. Jeżeli strażnik znajdzie więźnia w ucieczce może go zabić. 
20. Strażnik może mylić więźnia wydajac polecenia typu "ustawcie sie na niebieskiej linii" a okazuje sie że linia jest czerwona jeśli nie ogarnie i stanie na linii ginie. 
21. Strażnik nie może zagłuszać prowadzącego. 
22. Strażnik ma obowiązek wykonać życzenie ostatniego więźnia. 
23. Strażnik podczas buntu więźniów może wydać polecenie BEZRUCHU lub BEZRUCHU DO ODWOŁANIA kto nie wykona ginie. 
24. Strażnik nie może dać FreeDay'a osobie która się zbuntowała. 
25. Strażnik nie może włączać muzyki wyjątkiem jest zabawa w "Jaka to melodia" 
26. Strażnik może wymyślać swoje zabawy jeżeli wytłumaczy zasady tych zabaw. 
27. Strażnik po każdym poleceniu musi odliczyć. (3,2,1,0) 
28. Strażnik może zabić więźnia który wszedł do GR (pomieszczenie z brońmi) ale sami nie mogą kampić w GR. 
29. Strażnik nie może dać duszka/FD podczas buntu. 

ZASADY DLA WIĘŹNIA. 

1. Więzień ma obowiązek słuchać poleceń prowadzącego. 
2. Więzień nie może bugować cel oraz wykorzystywania błędów mapy 
3. Więzień podczas próby buntu musi liczyć sie z tym że może zostać zabity. 
4. Więzień nie może nadużywać mikrofonu. 
5. Więzień podczas masowego buntu może zostać w celi, strażnik nie może go za to zabić. 
6. Więzień nie wykonujący poleceń, ukrywający się, uciekający może zostać zabity przez strażnika. 
7. Więzień nie ma życzenia jeśli sie zbuntował. 
8. Więzień ma prawo oddać strażnikowi(uderzyć go) jeśli otrzymał obrażenia bez powodu. 
9. Jeśli więzień podejdzie zbyt blisko strażnika, a strażnik poczuje sie zagrożony może zabić więźnia. 
10. Wiezień używa ruletki na własną odpowiedzialność. 
11. Więzień ma prawo do życzenia pod warunkiem, że się nie zbuntował. 
12. Więzień ma zakaz przejeżdżania pojazdem innych więźniów, jest to traktowane jako FreeKill. 

ZASADY ZABAW

1. Zabawy wojsko, mam talent, quiz nie trzeba rozpoczynać, wystarczą słowa "Zabawimy sie w..." 
2. Zakaz kampienia podczas zabaw chowany. 
3. Na serwerze dopuszczalne jest mylenie komend więźniom. 
4. Podczas zabaw nie jeździmy pojazdami. 
5. Zakaz leczenia sie podczas zabaw. 
6. Zakaz blokowania w celi na zabawach. 

ZASADY OGÓLNE. 

1. Na serwerze obowiązuje całkowity zakaz obrażania. 
2. Zakaz zagłuszania osoby prowadzącej. 
3. Mikrofonu mogą używać osoby tylko po mutacji! Jeżeli na serwerze nie ma osób po mutacji to w CT mogą być osoby bez mutacji, które znają zasady serwera i potrafią ogarnąć. 
4. Na serwerze nie wolno reklamować innych sieci serwerów, stron www, serwerów gier, itp. 
5. Na zabawach mikrofonu może używać każdy. 
6. Wchodzenie na tekstury, bugowanie cel, pomoc w wejściu na nie, jest karane banem. 
7. Zakaz leczenia sie podczas pojedynków i zabaw. 
8. Polecenie "Wszystkie polecenia wykonujemy w miejscu" tyczy się tylko komend które da się wykonać w miejscu, np. skakać, kucać. 
9. Zakaz dawania tych samych zabaw podczas trwania mapy 
10. Jeżeli więzień ucieknie i zostanie jako ostatni, to nie ma życzenia. 
11. Gdy więzień ma życzenie, strażnik nie może się specjalnie zabić! 
12. Zakaz sprzedaży waluty serwerowej.

KOMENDY. 

1. BEZRUCH- gracz może skakać, kucać, kręcić się ale nie może ruszyć sie z miejsca. 
2. BEZRUCH DO ODWOŁANIA- gracz nie może skakac, kucać, biegac itd/ musi caly czas dotykac zmieni (moze ruszac myszką) 
3. KUCNIJ- naciskasz raz CTR. 
4. KUCNIJ PRZYTRZYMAJ- trzymasz CTR. 
5. Jeżeli polecenie będzie do ODWOŁANIA, dany zakaz lub nakaz obowiązuje aż prowadzący go odwoła. 
6. Jeżeli nie powiemy, że polecenia jest do ODWOŁANIA, to nowe polecenie odwołuje poprzednie. 

ZABAWY. 

1.Odmieniec-Jeśli zostają 3 osoby na mapie CT mówi ,,Na strzał z mojej broni macie napisać na czacie 1 lub 2. Jeśli będą same 1 1 1 ginie ostatnia osoba jeśli będą same 2 2 2 ginie ostatnia osoba. Jeśli będą 2 2 1 ginie osoba która napisała 1 i na odwrót. 

2.Mam Talent - CT daję czas TT na wymyślenie talentu a później zaprezentowanie go. Można opowiedzieć kawał lub suchar zatańczyć lub zaśpiewać Jeśli CT są na TAK przeżywasz jeśli na NIE giniesz czasami zdarzają się dogrywki. 

3.Pary - Prowadzący mówi: Na mój strzał z (dowolna bron) szukacie sobie pary. Osoba bez pary ginie. Zabawa jest na nie parzystą ilość TT. 
Kamikadze - Wtedy prowadzący udostępnia więźniom kawałek mapy z którego można poskakać i zmniejszyć życie (HP) np. drabina, klatka. Osoba, która będzie miała najmniej HP zwycięża. 

4.Mistrz Klawiatury/szybkie paluszki- Polega zwykle na napisaniu słowa lub zdania z małej litery bez kropki. Np. Policjant to zdrowe warzywo / ściana. Po napisaniu tego jako pierwszy zwykle wybierasz kilka osób do zabicia lub osobę do drużyny. Słowo musi być napisane bezbłędnie. Nie muszą być używane polskie znaki. Słowem nie może być komenda serwera lub nick. 
Dyktando - Zabawa polegająca na napisaniu zdania z wielkiej litery i skończenia go kropką np. Ta furtka jest zielona. Po napisaniu tego jako pierwszy tak samo jak w Mistrzu Słowa/Klawiatury wybierasz osoby do zabicia lub do drużyny. Muszą być zachowane wszystkie zasady gramatyki, ortografii i polskie znaki. 

5.Sajmon Mówi - Należy wykonywać polecenia sajmona, które zostały poprzedzone słowem "Sajmon mówi". Niewykonanie polecenia poprzedzonego słowem "Sajmon mówi" lub wykonanie polecenia które nie zostało poprzedzone słowem "Sajmon mówi" nagradzane jest śmiercią. 

6.Nurek - Zabawa polega na tym, że TT są obróceni plecami do basenu, a prowadzący, rzuca do niego pustą broń. Potem TT wbiega do basenu, i osobą, która 1-sza wypłynie z bronią zwycięża. 

7.Obracany - prowadzący mówi "obróćcie się do mnie przodem" to TT obraca się przodem, jeżeli mówi "obróćcie się do mnie tyłem" to TT obraca się tyłem. Jeżeli prowadzący powie "obróćcie się do mnie tyłem" a TT jest akurat obrócony tyłem i się ruszy, to zostaje zabity. Jeżeli ktoś robi wolno to dostaje karniaka.

8.Translator - Prowadzący mówi słowo po Polsku lub Angielsku a Zadaniem TT jest przetłumaczenie tego słowa na Polski/Angielski.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.