Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki na 6-8 roladek:
podwójna duża pierś z kurczaka
 ser żółty lub kulka mozzarelli
150-200g pieczarek
1 mała cebula
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia
przyprawy: vegeta (domowa vegeta), pieprz, papryka słodka

Przygotowanie: cebulę kroimy w kostkę, pieczarki myjemy, obieramy (użyłem samych główek, bez ogonków), kroimy w kostkę, na patelni na odrobinie oleju, podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki, przyprawiamy vegetą, pieprzem i papryką słodką. Smażymy do momentu odparowania wody z pieczarek.   Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, dzielimy na 6 kotletów (można podzielić na 8 części, wtedy roladki będą malutkie), każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy vegetą i pieprzem. Układamy kawałek sera żółtego lub mozzarelli, łyżeczkę pieczarek, zwijamy ściśle. Maczamy w rozbełtanym jajku, następne w bułce tartej i mocno ściskamy, formując kształtne roladki. Smażymy na oleju na złoto z każdej strony, nie należy smażyć zbyt szybko. Usmażone odkładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć resztki tłuszczu. Smacznego!
Nowy+folder17.jpg

DSC00150.JPG
Polecam! Przepis z internetu, lecz smakuje znakomicie dlatego podsyłam głodomorom z serowo piersiowo podsmażanym apetytem.. Pozdrawiam, i życzę smacznego.. Ps: Zróbcie na obiad + Fryteczki do tego. :D :) Robiłem milion razy to na Obiad bo nie mogę się oprzeć żeby tego nie zjeść! 
Autor: Magdalena Wiaczek
  • Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.