Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko ;)

Odkąd pamiętam rajcowała mnie koszykówka. Sam jestem zawodnikiem. Niestety na razie uziemiła mnie kontuzja :(

Zabijając czas, postaram się wam trochę opowiedzieć o najlepszej lidze koszykarskiej świata. Mowa o NBA :)

Wątpię, że jest tu osoba nieznająca nazwiska Jordan. Najlepszy koszykarz jakiego widziała ta planeta. Myślę, że każdy kto chciał grać w koszykówkę wzorował się kiedyś na Jordanie. Był wielkim talentem ofensywnym jak i defensywnym, z oczami na zapałkach oglądało się mecze NBA emitowane o 2 albo 3 w nocy tylko, żeby zobaczyć jego grę. Teraz to już nie to samo, ale NBA zawsze będzie dostarczało mega emocji :) Jordan grał z numerem 23. Wzięło się to z tego, że Michael miał brata. Codziennie grał z nim 1 vs 1, zawsze przegrywał. Jego brat grał z 45 więc Jordi podzielił ten nr na pól i otrzymał 23. Od tego momentu praktycznie cały czas grał z 23.

Jeśli ktoś ma wątpliwości co do jego umiejętności, proszę to link do jego TOP 50.

Ja na dziś dziękuję, jeśli ktoś ma coś do powiedzenia proszę komentować :)

Pozdrawiam PeQ'uE.

Opublikowano

Tak naprawdę nic nie powiedziałeś o NBA, tylko o Jordanie. Nikt nie ma prawa kwestionować umiejętności MJ'a, bo był wielki ale pisanie, że NBA w dzisiejszych czasach to nie to samo jest trochę na wyrost. Przede wszystkim zmieniły się czasy, kultura gry.

Opublikowano

Zgadzam się, po prostu trochę źle się wyraziłem. Ale zauważ, że MJ był "wizytówką" tej ligi. 

Przede wszystkim zmieniły się czasy, kultura gry.

Opublikowano

Nigdy nie bylem jakimś wielkim fanem koszykowki, ale jakiś meczyk czasem się obejrzało. O Jordanie slyszalem nie raz, ale dopiero teraz, po obejrzeniu tego filmiku pełni swiaadomie mogę napisać jak wielkim graczem jest ten czlowiek. Czasem sie nawer zdawalo jakby latal, niesamowite.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ale nastały nowe czasy, czasy Jamesa, Duranta, Davisa.

Co szanowny kolega myśli na temat starych wyjadaczy? Mam na myśli Bryant'a, Pierce'a itp. 

Znając Bryant'a to pewnie znowu coś zerwie w tym sezonie, choć mu tego nie życzę :)

Pozdrawiam PeQ'uE.

Opublikowano

Znając Bryanta, to nawet jeśli zerwie to będzie chciał grać. Co do starych wyjadaczy - niektórzy wciąż utrzymują się w topie swoich pozycji, a niektórzy robią za 6th manów w drużynach o aspiracjach mistrzowskich.

Opublikowano

Nawet jeśli Kobe zagra dobry sezon, to Lakers do PO raczej nie wejdą. 

Mówiąc już o PO i wiedząc, że jeszcze dużo czasu do nich zostało proponuję następny mały temacik. 

Jakie drużyny waszym zdaniem mają szansę wejść do PO?

Ja jestem fanem San Antonio Spurs i to nich nominuję. 

Jakie jest wasze zdanie? :)

Pozdrawiam PeQ'uE

Opublikowano

Eastern:

Raptors, Wizards, Cavs, Chicago, Miami, Charlotte, Brooklyn, Atlanta

Western:

Memphis, Houston, Golden State, Portland, Clippers, Spurs, New Orleans, Oklahoma

Ogólnie gdy się patrzy na zachód to aż płakać się chcę. Dużo słabsza konferencja od wschodu.

Opublikowano

Witam kiedyś byłem fanem koszykówki :) dalej jestem i śledzę mecze. MJ to legenda koszykówki aczkolwiek w obecnych czasach są gracze co mu dorównują a nawet przewyższają formą.

Opublikowano

Witam kiedyś byłem fanem koszykówki :) dalej jestem i śledzę mecze. MJ to legenda koszykówki aczkolwiek w obecnych czasach są gracze co mu dorównują a nawet przewyższają formą.

Mógłbyś powiedzieć kto przewyższa formą MJ'a za jego prime time'u?

Opublikowano

Jordana wyróżniał się tym, że miał niesamowicie waleczny charakter. Tak jak w dzisiejszych czasach Kobe. LeBronowi brakuje tego, gdy mu nie idzie - wszyscy są winni, tylko nie on. Ma pretensje do sędziów, kolegów. I w taki sposób czasami team chemistry spada i to bardzo.

Opublikowano

Mnie bardziej ciekawi czy 76ers skończą z bilansem 0-82 :D Bo mocno idą w tym kierunku :P

Co do Raptors, DeRozan i spółka mają duży potencjał, ale moim zdaniem nie dorośli jeszcze na finał. 

Pozdr. PeQ'uE.

Opublikowano

Co do Sixers - pozostawię to bez komentarza. Od kilku lat tankują, zdobywają te picki i nadal są na dnie. Szkoda MCW, który tam się marnuję.

Raptors? Na razie zaskakują Lowry, DeRozan odwalają kawał dobrej roboty. Jednakże to nie są gracze, którzy mogą poprowadzić do finałów konferencji. Tu trzeba zawodników, którzy mogą w każdym momencie przejąć mecz i go zdominować. To są bardzo ambitni chłopcy, ale potrzeba tam kozaka.

Wizards to grupa bardzo fajnych zawodników. Jest Janek Ściana, który z roku na rok gra coraz lepiej. Pod koszem jest przede wszystkim nasz Gortat, który jest bardzo solidny. Ale nie ma też co kręcić hype'u nad nim, bo pewnego poziomu nie przeskoczy. Na obwodzie młoda strzelba Beal, który w przyszłości będzie superstarem no i weteran, przyszły HoF, no jak mu tam? Paul Pierce!

Taki przedwczesny typ finału: Chicago - Memphis, czyli olejmy atak, brońmy!

Opublikowano

Taki przedwczesny typ finału: Chicago - Memphis, czyli olejmy atak, brońmy!

Nie zapominajmy o Golden State. W końcu Curry, Iguodala i Thompson to petarda. Rzutem zza łuku mogą rozbić obronę Memphis :)

Jeszcze są Spurs... Duncan, Ginobili, Parker i Leonard robią swoje w ataku, ale i obrona jest szczelna. Jeszcze jest coach Pop, który mam nadzieję poprowadzi Spurs do finałów jak w tamtym sezonie. 

Tak czy inaczej mój typ finałów będzie to Chicago i San Antonio.

Pozdr. PeQ'uE.

Opublikowano

To mój prywatny typ. Nie zapominam o żadnej drużynie. Według mnie SaS nie wejdą w tym sezonie do finałów. Chicago ze zdrowym Rose'm, Gasolem, Noahem i Butlerem i masą innych świetnych zawodników to torpeda nie do zatrzymania. Golden State są za bardzo szklani, Lee oraz Bogut w pewnym momencie nie wytrzymają trudu sezonu i odpoczną kilka tygodni.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę pustki w tym temacie. W NBA dzieje się dużo. Rondo wytrade'owany do Dallas, Smith zwolniony z Pistons. 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W NBA bardzo ciekawie... Znikąd wyskoczyła Atlanta, który gra niesamowity basket. Z drugiej strony Golden State, którzy są po za zasięgiem i notują bilans 31-5.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.