Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktor
Opublikowano

DNIA(25).png.e0b92cc0d908a462558990f7b1a23ec9.png

Rezygnacja z alkoholu może poprawić nasze zdrowie. Sierpień miesiącem ...

lZirupg.png.826664ba4c74b38edae599f1d94a6528.png.551442bf5fb587ff157f9989c0bf226c.png

W Polsce sierpień od wielu lat jest obchodzony jako miesiąc trzeźwości – czas refleksji nad swoim podejściem do alkoholu oraz zachęta do dobrowolnej abstynencji.

Wybór tego miesiąca nie jest przypadkowy. Sierpień to okres wielu spotkań rodzinnych, uroczystości i świąt, a także czas ważnych wydarzeń historycznych i religijnych. Dla wielu osób jest to okazja, by podjąć wyzwanie rezygnacji z alkoholu i zwrócić uwagę na jego wpływ na zdrowie, relacje oraz codzienne życie.

Czasem miesiąc bez alkoholu może być małym krokiem, który pomaga spojrzeć na swoje nawyki z zupełnie innej perspektywy.

A jak wyglądał Twój sierpień?

lZirupg.png.826664ba4c74b38edae599f1d94a6528.png.551442bf5fb587ff157f9989c0bf226c.png

• Lubię to! 8
  • Moderator
Opublikowano

Co do alkoholu? Wypiłem chyba z 2 piwa i może z 2-3 szklanki rudej z cola, więc prawie, że całkowicie trzeźwo:panda:

• Lubię to! 3
  • Donator
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, bo.patkaa napisał(a):

Gdyby nie fakt że jak pracuje to w tygodniu nie pije to może z 8 piwek na cały weekend oczywiście razy 4 weekendy 

Edytowane przez Darknessik.
  • Lubię to! 3
  • Sponsor
Opublikowano

Takiego grubszego alkoholu nie piłem. Od czasu do czasu parę piwek z kumplem obaliliśmy.

• Lubię to! 3
  • Donator
Opublikowano

Kurde u mnie nie wyszło bo od piątku do niedzieli lała się wóda co tydzień o7

• Lubię to! 2
  • Wow 1
  • Premium
Opublikowano

No niestety lala się wódka bardzo często bo w większości najwięcej kolegów albo rodziny ma urodziny + zazwyczaj wybieram wakacje za granicą pod koniec sierpnia, aktualnie siedzę w Hiszpanii i wódka leje się za każdym krokiem. 

Miesiącem absytencji u mnie jest zdecydowanie grudzień, mało pije albo wgl nie piję 

• Lubię to! 2
  • Donator
Opublikowano
9 godzin temu, bo.patkaa napisał(a):

Praktycznie codziennie drink na lepszy sen

• Lubię to! 1
  • Wrr 1
  • Redaktor
Opublikowano

Lubię sobie w weekend obalić czteropaczka w piątek i sobotę, lecz z racji nowej roboty praktycznie nie tykam w tygodniu, więc chyba nie ma tragedii. 

• Lubię to! 1
  • Wow 1
Opublikowano (edytowane)

Trzeba to uczcic ,wypijmy

Edytowane przez blaZiczu
  • Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.