Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktor
Opublikowano

c1.png

Czy grozi nam bunt maszyn? Naukowcy ostrzegają przed scenariuszem rodem z science fiction

Coraz częściej mówi się o tym, że smartfony mogą w przyszłości działać bez klasycznego „klikania w apki”. Zamiast otwierać aplikacje, użytkownik po prostu mówi, co chce zrobić, a telefon sam wykonuje zadanie np. rezerwuje hotel, zamawia jedzenie czy planuje podróż.

Ten pomysł opiera się na tzw. agentach AI, które łączą różne usługi w jedno polecenie. Firmy takie jak Apple, Google i Samsung już rozwijają takie rozwiązania.

Projektbeznazwy(20).png.3a3d79ec0fd155afc462dee9424047a7.png
A Ty wolałbyś telefon, który wszystko robi za Ciebie, czy taki, nad którym masz pełną kontrolę?

Źródło: 1

• Lubię to! 7
  • Przykro mi 1
  • Uwielbiam 2
  • Moderator
Opublikowano

Ludzie i tak już są wystarczająco upośledzeni, a takie coś dąży do jeszcze większego zidiocenia społeczeństwa 

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 1
  • Donator
Opublikowano

Ja to wolę akurat robić wszystko samemu i osobiście. Więc nie korzystałbym z tego.

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 1
  • Premium
Opublikowano

Wolałbym bym mieć pełną kontrolę, takie aplikacje będą napewno miały różne błędy i co wtedy jak powiem coś co chce żeby zrobili, a weźmie agent AI na mnie kredyt xD 

• Haha 3
  • Mistrz Ruletki
Opublikowano

Wolę mieć pełną kontrolę nad tym co robię.

• Lubię to! 3
  • Donator
Opublikowano

Zdecydowanie pełna kontrola, wystarczy, że przez przypadek albo awarię wyłapie rozmowę przykładowo ze znajomym i coś wykona.

• Lubię to! 3
Opublikowano

Bez przesady... 
Ja wiem że świat idzie do przodu, pojawiły się samoloty, amfetamina, i kwantowe komputery, no ale nie ufałbym żadnemu Agentowi AI, ja to nawet sobie nie ufam :/ 

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
  • Opiekun CS 2
Opublikowano

Do użytku codziennego bym nie chciał ale do testu z wielką chęcią 

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.