Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Problem został rozwiązany przez Wr3dnyy, Przejdź do rozwiązania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Błędy:

1. Nie działa /menu - podobno była taka informacja

2. Często trafia się, że nie można kupić awp, gdy jest mało graczy, bo informuje że jest dość AWP w drużynie, mimo że nawet boty nie mają awp (trafiło się w przypadku gdy było 7 na 7)

3. Nie działa /mute

4. Dzisiaj zauważyłem, że na koniec mapy przestały pokazywać się statystyki z największą ilością zabójstw itp. - pokazuje tylko medale

5. Gdy gracz ma steam (np. ja) i wygram losowanie na free VIPa to dostaję dodatkowe bronie do wyboru po 3 rundzie - to moim zdaniem jakiś mini, niegroźny błąd

Uwagi:

1. Nagminne stosowanie SDS itp. przez graczy - podwójny skok to zmora tego serwera, przez to, że gracze nagminnie przyspieszają dojście do danych miejsc po prostu nie da się grać. To samo się trafia, gdy gracz można powiedzieć "lata" po mapie i jest nieuchwytny - przez to zauważyłem, że gracze wychodzą

2. Gracze czasami ukrywają bombę na B za skrzynią, gdzie nie ma dojścia do rozbrojenia - przydałaby się blokada (dodany zrzut z gry)

3. Bardzo często gracze przesiadują sobie na spekcie - mogło by wyrzucać po np. 60 sekundach. - blokują sloty (admini wywalają, ale nie zawsze akurat grają)

4. To samo co up. trafiają się AFK gracze, których nie wywala z serwera - kiedyś to raczej działało, a dlaczego przestało?

5. Niektórym graczom strzały przelatują przez głowę - czy serwer może sprawdza ustawienia, żeby każdy miał chociaż prawie równe ustawienia gry?

6. Często widzę, że gracze nie mają rozrzutu zupełnie z AK, lub potrafią zabić 1 strzałem nawet nie przymierzając - tu bardziej pytanie moje, co wpływa, że jedni mają normalny spory rozrzut, a inni już nie? Czy to też idzie jakoś ustawieniami gry jak pkt.5 ?

*Musiałem się trochę pożalić, bo gra się fajnie, ale pare rzeczy naprawdę odrzuca i odechciewa się grać.

de_dust20002.png

• Lubię to! 2
  • KAT 2
  • Dzięki 1
Opublikowano

W sumie celne uwagi!

Też zauważyłem że menu i mute nie działa, ale chyba dopiero od tego miesiąca - Maj.

Co do tego że największej ilości zabójstw nie pokazuje to chyba dzieje się tak w przypadku gdy dwóch graczy ma równą ilość ale pewien nie jestem :) 

Przyznam że z tak splantowaną bomba spotkałem się chyba tylko raz, ale jeśli rzeczywiście jest nie do rozbrojenia to trzeba by było to naprawić.

Na temat dwóch skoków mam inne zdanie - jest to element gry i wydaje mi się że jak komuś nie pasuje to po prostu musi zmienić serwer na classic DD2 - ale rozumiem że może to denerwować 😁

• Junior Admin
  • Rozwiązanie
Opublikowano
W dniu 5.05.2026 o 21:12, DawTor napisał(a):

1. Nie działa /menu - podobno była taka informacja

2. Często trafia się, że nie można kupić awp, gdy jest mało graczy, bo informuje że jest dość AWP w drużynie, mimo że nawet boty nie mają awp (trafiło się w przypadku gdy było 7 na 7)

3. Nie działa /mute

4. Dzisiaj zauważyłem, że na koniec mapy przestały pokazywać się statystyki z największą ilością zabójstw itp. - pokazuje tylko medale

5. Gdy gracz ma steam (np. ja) i wygram losowanie na free VIPa to dostaję dodatkowe bronie do wyboru po 3 rundzie - to moim zdaniem jakiś mini, niegroźny błąd

1. Ciężko powiedzieć, co moglibyśmy dodać do /menu na serwerze DD2. 
Właściwie możemy opracować pod /menu jakieś najistotniejsze komendy, które mogą pomóc nowym graczom typu - temat do przemyślenia.

2. AWP jest zablokowane do pewnej ilości graczy, ewentualnie jeżeli jest odpowiednia ich ilość - działa limit, żeby serwer nie zamienił się w Only AWP.

3. Naprawimy ten plugin.

4. To jest do weryfikacji, potrzebowałbym jakieś demka ew. screena, aby zobaczyć czy faktycznie występuje ten problem.

5. jw

W dniu 5.05.2026 o 21:12, DawTor napisał(a):

1. Nagminne stosowanie SDS itp. przez graczy - podwójny skok to zmora tego serwera, przez to, że gracze nagminnie przyspieszają dojście do danych miejsc po prostu nie da się grać. To samo się trafia, gdy gracz można powiedzieć "lata" po mapie i jest nieuchwytny - przez to zauważyłem, że gracze wychodzą

2. Gracze czasami ukrywają bombę na B za skrzynią, gdzie nie ma dojścia do rozbrojenia - przydałaby się blokada (dodany zrzut z gry)

3. Bardzo często gracze przesiadują sobie na spekcie - mogło by wyrzucać po np. 60 sekundach. - blokują sloty (admini wywalają, ale nie zawsze akurat grają)

4. To samo co up. trafiają się AFK gracze, których nie wywala z serwera - kiedyś to raczej działało, a dlaczego przestało?

5. Niektórym graczom strzały przelatują przez głowę - czy serwer może sprawdza ustawienia, żeby każdy miał chociaż prawie równe ustawienia gry?

6. Często widzę, że gracze nie mają rozrzutu zupełnie z AK, lub potrafią zabić 1 strzałem nawet nie przymierzając - tu bardziej pytanie moje, co wpływa, że jedni mają normalny spory rozrzut, a inni już nie? Czy to też idzie jakoś ustawieniami gry jak pkt.5 ?

1. Kwestie dj były poruszane już multum razy, jeżeli komuś on przeszkadza zawsze można przejść na serwer classic - taki był zamysł tego serwera i nic nie jesteśmy w stanie w tej kwestii zrobić. 

Staramy się zaostrzać regulamin w kwestii nadmiernego przyśpieszania.

2. Popracujemy nad tym, aby nie było możliwości podłożenia bomby w tym miejscu.

3. Będziemy musieli sprawdzić, dlaczego plugin nie reaguje.

4. jw.

5. Ciężko powiedzieć od czego to zależy, jeżeli chodzi o wymuszanie ustawień - tutaj pojawia się problem większość ns-ów ma zablokowane wykonywanie na nich komend ze strony serwera, tego niestety nie przeskoczymy. Natomiast staramy się, aby gracze nie używali komend, które mogą powodować to, co dzieje się w kolejnym punkcie jaki wymieniłeś. Jeżeli zauważasz coś takiego, zgłoś adminowi, aby zweryfikował czy gracz ma prawidłowe wartości w komendach cl_lw/cl_lc.

6. Odniosłem się do tego w punkcie 5.

Dziękuje za zgłoszenie, postaramy się te problemy jak najszybciej rozwiązać.

• Lubię to! 1
  • Wrr 1
  • Junior Admin
Opublikowano

Problem został rozwiązany!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.