Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Problem został rozwiązany przez kolin, Przejdź do rozwiązania
Kozonowicz :)

Perk - Mistrzowski Scout i ewen Scout Weterana - dwa perki - lub alternatywa: Usunąć AWP Weterana i zostawić Mistrzowski Scout 1/1

Rekomendowane odpowiedzi

• Inwestor
Opublikowano

Proponuję podzielenie perków tak jak ma to miejsce w przypadku AWP, czyli np. na Mistrzowski Scout oraz Scout Weterana jako dwa oddzielne perki. Niestety na rynku bardzo łatwo można się machnąć, jeśli ktoś kupuje upragnionego Scouta, i potem jest zawiedziony, bo nie dostaje z takimi umiejętnościami jakimi oczekiwał, a także nie ma za bardzo możliwości zweryfikować ile ma czy 1/1 1/2 1/3, ostatecznie trzeba zapytać sprzedającego który w czasie rozgrywki nie zawsze będzie miał możliwość odpowiedzieć. To dość specyficzny perk tak jak z AWP w porównaniu do wszystkich perków znajdujących się na serwerze, gdzie bardzo dużo to zależy od jego zastosowania. Na moje mogło by to się też przydać do misji.

Ewentualnie alternatywa:

Zauważyłem też że AWP Weterana, nawet przy niskiej cenie na rynku rzadko ktoś go wybiera, zazwyczaj tylko do wykonania misji, ale i tak gdyby nagle się pojawił AWP na rynku 1/1 momentalnie gracz zmienił by perka na Mistrzowskiego AWP. W praktyce większość graczy i tak poluje głównie na AWP 1/1, więc dla mnie taki AWP Weterana jest zbędny.

Wiem, że nie każdy musi się z tym zgodzić, ale na serwerze są też inne bardzo mocne perki, np. kamuflaż, moc ducha, ulepszone m4 itp, więc na moje myślę, że pozostawienie tylko tych dwóch nie powinno zaburzyć balansu. 

• Lubię to! 3
Opublikowano

fajna opcja ze scoutem weterana z 1/2-3, awp weterana osobiście bym zostawił - zawsze większa szansa na złapanie perku do misji

• Dzięki 1
Opublikowano

Dobry pomysł, myślę że powinno się to przyjąć przez graczy.

Mała zmiana a cieszy😅

• Dzięki 1
Opublikowano

Myślę że to dobre rozwiązanie jak najbardziej żeby się to przyjęło Fajna propozycja 

• Dzięki 1
Opublikowano

Jestem za. Dodatkowy perk ze scoutem przyda się do misji.

• Dzięki 1
  • Opiekun CS 1.6 COD 301
Opublikowano (edytowane)

Chcielibyście by perki z scoutem był 1-1 jak w przypadku AWP? Czyli jeden (mistrzowski) był 1/1 a drugi (weteran) był 1/2 i 100/255 widoczności? Czy zrobić drugi jako 1/2-3 bez zmniejszenia widoczności? Miejmy też na uwadze, że jednak ze scouta się łatwiej strzela.

Edytowane przez kolin
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Awp

Awp weterana

Mistrzowski scout 1/1

Scout weterana 1/2-3.

Bez niewidek w scout, taka moja propozycja 

Edytowane przez ramzi_
  • Lubię to! 2
  • Dzięki 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Moim zdaniem 1/1 scout to jest sieczka perk . Strzela się tak szybko , że ktoś trochę ogarniający jest w stanie całą mapę z tym przegrać mając na uwadze możliwość naprawy perku. Co do perkow do misji to właśnie od dawna o to chodzi by było ciężej a nie łatwiej i za chwilę będą propozycje by w innych perkach które mają 1/x zabójstwo zmniejszyć prawdopodobieństwo killa. 

Bardziej bym się skłaniał ku temu , że jeśli jest perk na rynku by pokazywało jego atuty a więc obrażenia czy też 1/x kilka. Do tego fajnie jeśli byłoby info kto sprzedaje . 

Pozdrawiam 

• Lubię to! 1
  • Inwestor
Opublikowano
W dniu 17.03.2026 o 10:17, oBESraniec napisał(a):

Moim zdaniem 1/1 scout to jest sieczka perk . Strzela się tak szybko , że ktoś trochę ogarniający jest w stanie całą mapę z tym przegrać mając na uwadze możliwość naprawy perku. Co do perkow do misji to właśnie od dawna o to chodzi by było ciężej a nie łatwiej i za chwilę będą propozycje by w innych perkach które mają 1/x zabójstwo zmniejszyć prawdopodobieństwo killa. 

Bardziej bym się skłaniał ku temu , że jeśli jest perk na rynku by pokazywało jego atuty a więc obrażenia czy też 1/x kilka. Do tego fajnie jeśli byłoby info kto sprzedaje . 

Pozdrawiam 

Tak, przeczytałem wnikliwie i mniej więcej czaje, o co chodzi, jeśli oczywiście zrozumiałem dobrze twoj komentarz, ale chodzi mi zupełnie o to, że jak już kupuję na rynku dany produkt, to oczekuję czegoś konkretnego. Dla przykładu kupując mke czy akacza z podwójnym dmg, obrażeniami, wiadomo, że mogą być jakieś różnice przy tym, ale przy takiej serii szybkich strzałów nie jest to aż tak odczuwalne, jeśli te różnice faktycznie są niewielkie.
Natomiast AWP i Scout to bardzo specyficzne bronie odbiegające od tych broni maszynowych, gdzie tak naprawdę wszystko zależy od pojedynczego trafienia, oraz kilkukrotnego, albo trafisz i jest ten efekt, albo można próbować w nieskończoność i tutaj nawet małe różnice robią dużą różnicę.
Rozumiem tą samą trudność jeśli chodzi o zdobywanie i ogólny balans, ale szczerze mówiąc, nie zauważyłem, przynajmniej w chwili obecnej, żeby ktoś narzekał na Scouta 1/1. Od zawsze w Codzie było tak, że perki miały swoje mocniejsze, jakbym to tak nazwał, deficyty i zastosowania. Jeśli już w ostateczności miałoby się okazać, że Scout jest za mocny, to można by go ewentualnie zmienić, np. na 1/2 dla mocnej wersji i 1/4 dla słabszej. Natomiast główny sens mojego posta jest taki, że jak już się kupuje dany perk, to powinno się mieć możliwość weryfikacji, dokładnego sprawdzenia, ile ma, szczególnie przy tak specyficznych perkach, które opierają się na jednym albo kilku trafieniach. Chodzi o to, żeby nie wydawać monet na rynku w ciemno, co potem okaże się słabe, bo nie wiedział, ile dokładnie dany perk ma możliwości trafienia. Mam nadzieję, że tak mniej więcej zrozumiałem temat i że dobrze to ująłem 😄

Opublikowano

Wiem co masz na myśli dlatego  zostawić tak jak jest jeśli chodzi 1/x i  dodać opcję gdzie na rynku jest opis do danego perku ( jakie prawdopodobieństwo zabicia w przypadku awp,scout,deagla,USP i co tam jeszcze jest podobnego ) . Scout jest jeśli chodzi o grywalność jest o wiele łatwiejszy niż awp więc mając ten perk 1/1 to taki lepszy komandor i ktoś kto ogarnia taką broń sieje spustoszenie. 

• Lubię to! 1
Opublikowano
6 godzin temu, oBESraniec napisał(a):

Scout jest jeśli chodzi o grywalność jest o wiele łatwiejszy niż awp więc mając ten perk 1/1 to taki lepszy komandor i ktoś kto ogarnia taką broń sieje spustoszenie. 

ale taki perk już jest xd rozdzielenie tego scouta na 1/1 i 1/2-3 to zwykły qol update dla rynku, złotej rybki i graczy potrzebujących go do misji. nie zmienia to w żaden sposób jego siły a daje większe szanse na złapanie perku bo nie oszukujmy się - często samo szukanie zajmuje więcej niż zrobienie tych x killi

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1
  • Opiekun CS 1.6 COD 301
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Perk pozostanie bez zmian z losowością 1/x, gra scoutem jest o wiele łatwiejsza niż awp więc możliwość zdobywania perku tylko 1/1 wiąże się z dużą przewagą nad resztą. Zważywszy na to że nie mamy %drop na perki tylko lecą losowo.

Jednak zostaną dodane opisy perkow przy sprzedaży na rynku co ułatwi/rozjaśni zakupy. 

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.