Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Temat dotyczy pewnej sprawy, a raczej osoby czy też osób...

Był niedawno problem z Lewinho który otrzymał PERM bana za WYZWISKA w stronę osoby wysoce podejrzanej o czitowanie. (sprawa w toku jeśli chodzi o tego jegomościa z tego co słyszałem plotki).

Sprawa doszła na forum w postaci tematu i plotka głosi, że wyrok został zmieniony na 4 dni za te wyzwiska w stronę Czitusa Maximusa.

Jeden z graczy którego GŁÓWNIE dotyczy ten temat ma BANA na FORUM oraz SERWER...

Mianowicie Frz czyli "6" na serwerze.

Facet wraca do domu i widzi, że nawet nie może wejść ani tu ani tu i nie może nawet próbować się bronić...powodem było coś w stylu działania na szkodę sieci czy też serwera...

Jaka to działalność na szkodę kiedy facet kiedyś miał tutaj rangę ZASŁUŻONY i wrócił po przerwie?

Jaka to działalność na szkodę kiedy facet kupuje SVIP, czyli wspiera poniekąd finansowo?

Jaka to działalność na szkodę kiedy facet nie dość, że pierwej pomagał łapać CZITERÓW to potem przez krótki okres był ADMINEM? Zrezygnował niestety...

Jeśli chodzi o jakieś wyzwiska w stronę osoby czitującej czy podejrzewanej to praktycznie każdy w tym też JA winniśmy dostawać banany za wiązankę dla oszusta który ma bana i zostało mu 10 sekund życia zanim serwer go wykopie...Katować czitów maczetami...znacie moje zdanie, bo nienawidzę ich jak pijanych kierowców.

Widać jest i WIEMY to WSZYSCY, że co cwańszy cziter to jest tylko na ROZPISYWANIE DEMEK, gdyż czity ewoluują a antyczit nie bardzo z tego co wiem, aby go wywalić doszczętnie...słyszałem o problemach z demami też i to smutne...

Coraz ciężej dorwać gagatka jednego z drugim, a mamy tutaj paru cwańszych i wiem, że wyżej postawieni użytkownicy mają swoją świadomość o tym.

Gdybym miał szkolenie i czas sam bym zgłosił wniosek z podaniem o administratora...

Bardzo prosimy jako społeczność, tego serwera o wyjaśnienie sprawy bo nie jest to codzienna sytuacja tylko coś zawiłego dla nas i wymagającego wyjaśnienia, gdyż jako społeczność serwera mamy wrażenie, że zostalo to zamiecione pod przysłowiowy dywan...

Jako gracze serwera ONLY DUST 2, znamy "6". Jest to dobry gracz z którym świetnie się robi TEAM PLAY. Gość jest do pogrania i pośmiania i ma duże doświadczenie w CSie.

Jest generalnie znany, lubiany i szanowany bo na to zasłużył swoim usposobieniem wobec społeczności CS 1.6 Only Dust 2!

Facet ma czasem ostrzejszy język, ale kto z nas jest bez winy niech pierwszy rzuci molotovem na respa spectów...sam potrafię klnąć w nerwach na serwerze jeśli coś jest nie tak...( z tego miejsca przepraszam )

Wnioskuję o rozpatrzenie wniosku tutaj od ODBANOWANIE Frz "6", a przynajmniej rozmowę na ten temat.

Merytoryczna rozmowa na ten temat jest potrzebna...nie unikajmy trudnych tematów.

Ktoś mi się podeśmiał w wiadomości prywatnej, że jeżeli się odważę rozpocząć ten temat to sam dostanę zakaz wstępu conajmniej na forum.

NIE sądzę, że tak to by się skończyło dlatego ufam, że rozwiążemy tutaj tę sytuację i będziemy dalej grać, działać i żyć w pewnej zgodzie.

Skoro wszystko się zaczęło w tym samym czasie praktycznie co sytuacja z kolegą Lewinho to i tutaj możemy coś zaradzić! JESTEM TEGO PEWNY!!!

Serdecznie Pozdrawiam i zapraszam do rozmowy VITO MAŁKERS X ( Krowiarz ) ! ! ! ! !

#FreeFRZ(6)  !

• Haha 2
  • Wow 1
  • Uwielbiam 5
  • Junior Admin
Opublikowano

Temat nie podlega żadnej dyskusji, tu nie chodzi o wyzwiska, a o całokształt poczynań ww. użytkownika.

Zaczynając od dyskusji na forum, kończąc na tym co się dzieje na serwerze.

Sprawdzaliśmy logi i po ich przeczytaniu nie mamy wątpliwości co do naszej decyzji, pisanie wulgarnie o administracji serwera, czy cytuję "UBT dostaje kasę za UB" i tym podobne teksty są co najmniej nie na miejscu.

Domagacie się zbanowania gracza, a nie potraficie dostarczyć konkretnych dowodów (demo z HLTV nim nie jest w przypadku aima), następnie tworzą się zbędne dyskusje na forum, w których jest atakowana członkini unban team.

Skoro jesteśmy dorośli, zachowujmy się jak dorośli, ja multum razy pisałem, że nie mam nic do przeklinania jeżeli jest to robione z umiarem, ale dla obrażania nie mam żadnej litości. Zamiast dać nam się tym zająć po naszemu, to tworzycie grupki i naskakujecie na gracza w bardzo wulgarny sposób.

Jak wspomniałem na początku @ frz  zakończył karierę na własne życzenie i za całokształt swojego zachowania.

• Lubię to! 3
  • Haha 1
Opublikowano

Witam, jako jedna z osób która wnioskowała o wyrzucenie danego osobnika z community, pozwolę sobie "rozbić" tą żelazna obronę, patrząc na sprawę z mojej perspektywy UBT.

Jaka to działalność na szkodę kiedy facet kiedyś miał tutaj rangę ZASŁUŻONY i wrócił po przerwie?

Również zasłużony i z rangą administracyjną, nie przeszkadzało to z otrzymaniem dokładnie takiego samego bana:
image.png.5dee9525c46fa0cc6c50f84c9a18f19e.png

Jaka to działalność na szkodę kiedy facet kupuje SVIP, czyli wspiera poniekąd finansowo? 

image.png.266456c20a32e627f300f1ea3da1c8af.png
image.png.c5d79cd8d9179d6957a44ff48296e987.png

Jaka to działalność na szkodę kiedy facet nie dość, że pierwej pomagał łapać CZITERÓW to potem przez krótki okres był ADMINEM?

Po powrocie zbanował szalone 2 osoby, z czego jedną uniewinniono, po czym nie wytrzymał mentalnie i zrezygnował (zabawa kolorami? marnowanie czasu opiekunów?)
image.png.e837fe28867d7b31e39a2baca352798d.png

Jeśli chodzi o jakieś wyzwiska w stronę osoby czitującej czy podejrzewanej

§1.1 Rozgrywka na serwerze jest równoznaczna z akceptacją niniejszego regulaminu
§3.12 Prowokowanie, obrażanie graczy/Admina, tworzenie toksycznej atmosfery ⮕ [Upomnienie] » [Ban 30 min] » [Ban 1h - 24h] » [Ban 1 tydzień] 
§3.13 Pisanie o cheatach na say/mikrofonie (zamiast na u@) ⮕ [Ostrzeżenie] » [Ban 5 min] » [Ban 30 min] 

Zawsze możecie się sami zgłosić w dziale banów, jeżeli czujecie potrzebuję otrzymania blokady, regulamin obwiązuje każdego.
Poza tym osobami, które otrzymały bana właśnie za to, są te:
image.png.33006fca22cbfb942645b36f9024bc91.png
Z tego co mi wiadomo, frz nie wyleciał za "wyzywanie" cheatera na chacie :xdd:
Tutaj raczej korzystano z tego punktu regulaminu forum:

• Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku:

• naruszenia regulaminu,

• działania na szkodę społeczności lub wizerunku forum,

• podejrzenia działań nielegalnych,

• lub innych istotnych powodów, uzasadnionych ochroną bezpieczeństwa serwisu i jego użytkowników.

Gdybym miał szkolenie i czas sam bym zgłosił wniosek z podaniem o administratora... 

W gruncie rzeczy niczego takiego (teoretycznie) nie potrzebujesz, bo we wszystkim pomoże Ci obecna administracja i/lub opiekun, więc jeżeli czujesz, że byłbyś dobrym administratorem zawsze możesz spróbować swoich sił, nawet z minimalną ilością godzin (nie wiem ile admin ma teraz do przegrania w miesiącu, ale raczej grając 1-2 godzinki dziennie idzie to wyrobić); Przypominam również, że macie oczywiście możliwość zgłaszania graczy przez dział forum (zgłoś cheatera), możecie nagrać swoje demko (pov) i podesłać prywatnie do opiekuna Serwera, opiekuna UBT, lub samych UBT. Możecie również poprosić jakichś adminów o pomoc w rozpisce, zbanowaniu, próbie zbanowania. To, że w Waszych oczach ktoś cheatuje, nie jest wystarczającym dowodem niestety na nic. Wiele było (i pewnie wiele będzie) przypadków, kiedy gracz X wzbudza kontrowersje - aby daleko nie szukać, można spojrzeć na stan graczy pokroju Killing z CLASSIC, który był tutaj adminem i również ładował graczy, jego temat również się kilkukrotnie przewijał i finalnie skończył na niczym. 

Skoro wszystko się zaczęło w tym samym czasie praktycznie co sytuacja z kolegą Lewinho to i tutaj możemy coś zaradzić! JESTEM TEGO PEWNY!!! 

Również z tego co wiem, tam doszło po prostu do pomyłki admina banującego (czytaj @ Irytująca ) i oba bany miały być na 4 dni. Tak więc nic tutaj nie było "zaradzane" tylko została naprawiona pomyłka po tym, jak gracz zbanowany napisał wiadomość w celu wyjaśnienia sytuacji. 

Na koniec to:

Jako gracze serwera ONLY DUST 2, znamy "6". Jest to dobry gracz z którym świetnie się robi TEAM PLAY. Gość jest do pogrania i pośmiania i ma duże doświadczenie w CSie.
Jest generalnie znany, lubiany i szanowany bo na to zasłużył swoim usposobieniem wobec społeczności CS 1.6 Only Dust 2!

Relacja na serwerach nijak ma się do realnej relacji. Jako gracz community 1.6 (nie stricte dd2) również znam frz (a raczej kojarzę jego osobę z innych projektów i/lub sytuacji, gdyż prywatnie [chwała bogu] bardzo szybko uciąłem kontakt) i zawsze był to raczej bardziej clown, niż poważny użytkownik, czy jak to mówi autor "lubiany i szanowany" - powiem więcej, zdecydowana większość osób podziela moje zdanie lub ma wyrobioną jeszcze gorszą opinię o tym graczu, gdzie nie trzeba nawet daleko szukać i wystarczy zahaczyć o bankę poza katujemy (chociaż i tutaj znajdą się ludzie, którzy mają nieprzychylne zdanie); Poruszałem jego temat z opiekunem UBT i opiekunem CS 1.6 już wcześniej, wtedy nie było to wystarczające, więc żyliśmy w neutralnych warunkach, na tle ostatnich wydarzeń administracja postanowiła, że gracz nie wpasowuje się w ramy regulaminowe i został zablokowany. Ode mnie tak naprawdę nie powiem Wam ani dlaczego (dokładnego powodu), ani co kierowało administracją, jednak mogę powiedzieć jedno - jest to po prostu zły dział na tego typu dyskusję. W moim mniemaniu odpowiednie działy na tego typu dyskusje to albo: dział skarg dot. spraw forum albo dział problemów/pytań (chociaż tutaj wydaje mi się, że mniej by pasowało - tak jak zresztą tutaj); Moje prywatne zdanie na temat tej sytuacji, jako osoba która głównie przesiaduje na forum i kilkukrotnie wnioskowała prywatnie o ten ruch: dobrze się stało, przykre, że tak późno i że na tak mała skalę (chociaż co się uciecze to nie odwlecze) - "zoo" zawsze powinno być temperowane, bo działa to źle dla wizerunku forum. 

Pozdrawiam. 

• Lubię to! 3
Opublikowano

Moja przygoda z katujemy odd2, zaczęła już się jakiś czas temu, gdy szukałam jakichś serwerów z 1.6 aby pograć z fajną atmosferą. 

Znalazłam trzy i z każdym z tych trzech (w tym katujemy) grałam. A potem obowiązki życiowe mnie pochłonęły i gdy znowu wracałam i znowu to zawsze wybierałam Wasz serwer. 

Mam porównanie co do innych, jestem również w ciężkim szoku, że w tych czasach dalej można znaleźć tak fajny serwer. 

Ale fajny serwer - mam na myśli społeczność, graczy. 

To dzięki takim osobom jak 6, chce się wracać i wracać.  Regularnie gram od paru tygodni, również wiele razy m.in z 6tką, jest on znany i lubiany na serwerze to właśnie tacy ludzie jak on trzymają ten serwer w zajebistej atmosferze oraz jest ważną częścią ekipy, która po prostu chce wspólnie spędzić czas przy grze. 

Na tym serwerze panuje specyficzny klimat, gdzie przekomarzanie się jest po prostu normą i 90% graczy z serwera właśnie tak robi i w tym kontekście jego zachowanie nie odbiegało od zachowań, które dzieją się na codzień pomiędzy innymi graczami. 

Uważam, że jest to niesłuszny ban i powinniście zająć się cheaterami, którzy powinni dostać zasłużoną karę w postaci permanentnego bana a nie wyżej wymieniony gracz o nicku 6, który jak można przeczytać to co napisał Małkers, że działał zawsze na korzyść sieci niż na niekorzyść. 

Naprawdę są takie czasy, że nie sądziłam, że kiedykolwiek uda się znaleźć serwer z taką niewyobrażalnie fajną atmosferą i apeluje o powrót naszego kolegi. 

Uważam również, że celem administracji powinno być nie tylko karanie ale dbanie o rozwój społeczności a permanentny ban dla aktywnego gracza, który jest częścią tego serwera osłabia środowisko graczy i może zniechęcać innych stałych bywalców. 

Jestem pewna, że rozmowa albo czasowe ostrzeżenie byłoby lepszym i sprawiedliwym rozwiązaniem niż całkowite wykluczenie go z naszej społeczności. 
Pozdrawiam, 

#free6

• Lubię to! 1
  • Haha 2
  • Uwielbiam 3
Opublikowano

jestem tu w miare krótko na serwerze, ale ''szóstka" no był je***y w k***e dobry ale nie że czity czy coś. Oczywiście pewnie nie raz mówiłem że to je***y odpał ale jak popatrzyłem jak on gra no to nie, no chłop ma skila. Zreszta wiecie że ja tez potrafię wam walnąć wiązanke ale no bez przesady. 

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 2
  • Junior Admin
Opublikowano
Godzinę temu, miszejla napisał(a):

Uważam, że jest to niesłuszny ban i powinniście zająć się cheaterami, którzy powinni dostać zasłużoną karę w postaci permanentnego bana a nie wyżej wymieniony gracz o nicku 6, który jak można przeczytać to co napisał Małkers, że działał zawsze na korzyść sieci niż na niekorzyść. 

Uważam, że przedstawienie logów z okresu tygodnia, by odmieniło Twoje pisanie, że działał na korzyść sieci. 

Nasze zdanie w tej kwestii pozostaje niezmienne.

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.