Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
exetcy

"Czy uważasz, że ludzkość jest...?" Pytanie na dziś 23/11/2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

p5.png

Czy uważasz, że ludzkość jest z natury dobra, czy zła? Jakie doświadczenia lub wydarzenia z twojego życia mogą potwierdzać Twoje zdanie?

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 4
  • Inwestor
Opublikowano

Jako, że na co dzień pracuję w służbie mundurowej mam do czynienia z różnymi ludźmi, najczęściej jest to patologia i buractwo. Ale zdarzają się też pozytywne strony medalu, jeszcze delikatnie mam nadzieję na dobrość ludzką, mimo to, że najczęściej spotykam właśnie tę drugą stronę.

Ale jak to mówią umiesz liczyć, licz na siebie.

• Lubię to! 3
Opublikowano

Zależy jak leży, z natury są dobre i wartościowe osoby na tym świecie, tak jak @ stajl  napisał też swego czasu pracowałem w służbie mundurowej to widziałem jacy ludzie potrafią być obrzydliwy i bez wartości.  Staram się sam otaczać tymi dobrymi, aczkolwiek w życiu zawsze znajdziesz dobrego, który potem okaże się zwykłym „psem”. 

• Lubię to! 2
  • Donator
Opublikowano

Ludzkość z natury jest zła, widać to na każdym kroku. Czekam na jak najszybsze unicestwienie gatunku :ok:

• Lubię to! 2
Opublikowano

z natury jest dobra, ale wszystko co potem stworzyliśmy nas zmieniło

• Lubię to! 1
  • Legenda
Opublikowano

Oczywiście że z natury jesteśmy źli pokazuje to historia. Człowiek zawsze dążył do wojen, walki o teren czy dominacji nad innymi w imię czego? Gdybyśmy byli dobrzy, raczej szukali m byśmy równowagi i balansu. Także wnioski nasuwają się same. 

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.