Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Problem został rozwiązany przez Sembo, Przejdź do rozwiązania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

odkąd przeinstalowałem system na win 10 pro cs2 nie jest grywalny.  W grze mam 200-300 fps podczas ruszania myszką, strzelania są mikroscinki i co jakiś czas gra freezuje na sekundę fpsy nie spadają. Aktualnie zainstalowałem win 11, lecz bez zmian. Próbowałem naprawić po przez poradniki na yt ale to nic nie dało . Inne gry działają bez problemu.

Specyfikacje:

Karta graficzna: rtx 3070ti

Procesor: i5 12400f

ram 16 gb ddr4 2100mhz (kości są 3600mhz bios automatycznie ustawił 2100mhz a po zmianie na 3600mhz cs2 jeszcze bardziej tnie)

Płyta główna: b660m

Dysk: m2 lexar 1tb

Monitor: samsung Odyssey g5 165hz

zasilacz 750w nazwy nie pamiętam

Temperatury w normie Procesor 30-40c a karta graficzna 50-60c

• Lubię to! 1
  • Legenda
Opublikowano

Ogólnie cs jest sam w sobie posrany, bo na gorszym sprzęcie gra może chodzić 2 razy płynniej od tego dobrego. Zacznę od tego, że masz bardzo słaby procesor, co skutkuje dużym bottleneckiem jak na walkę z taką kartą graficzną. Zalecam wymianę na lepszy. 

Nie wiem czy znajdziesz inny, lepszy poradnik na yt, ale ten pomaga w 90% przypadkach. DDU jest must be, więc postaraj się zrobić to. Dodatkowo do opcji uruchamiań polecam dodać te komendy, zwłaszcza threads. Nie wiem czy są załączone w filmie, bo tego już nie pamiętam, ale:

-novid -high -freq 240 -threads 9 -nojoy +mat_queue_mode 2 +exec autoexec.cfg -d3d9ex -allow_third_party_software [to są moje, nie wiem czy wszystkie działają, ale niech będą]

Dodatkowo możesz usunąć folder od shaderów a potem sprawdzić spójność plików gry.

image.png

Powiem tak. Fixów na to jest niezliczenie wiele, dla każdego pomaga inna rzecz, pisz i będziemy dalej działać.

• Lubię to! 2
  • KAT 1
  • Dzięki 1
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Problem rozwiązany! Okazało się, że Host usługi: Konstruktor punktów końcowych audio systemu windows podczas grania w cs2 zużywa 20-40% procesora.

W konfiguracji systemu Zatrzymałem proces hosta i cs2 działa jak dawniej. Dziękuję za poświęcony czas w próbie rozwiązania problemu.

• Lubię to! 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.