K0L0S Posted September 16 Share Posted September 16 Nick oskarżyciela: @ K0L0S / @ synt0l Nick oskarżonego: @ 8ball1 @ ninja 2 IP lub SID oskarżonego: ------ Data i czas zdarzenia: 17.09.2023 r. Około 1 w nocy Przebieg sytuacji: A więc ci dwaj podani wyżej podpowiadają sobie na DC w grze. Poniżej bardziej się rozpiszę Dowody: Tutaj już będą screeny z naszych rozmów na Steam: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Czas na pisanie... Więc tak jak widać z powyższych scrennów, ci dwaj gracze rozmawiają sobie na Discordzie, ale raczej nie o pogodzie czy o rozmiarze buta a o podpowiadaniu sobie w grze. Już od 2 dni coś mi w głowie świtało, że mogą sobie oni podpowiadać, więc napisałem do admina @ synt0l czy mi pomoże ich rozgryźć i mi pomógł za co bardzo mu dziękuję. Również w grze widać, że za dużo czasami wiedzą, gdzie kto jest. Jeśli będzie potrzeba wyślę demka do obejrzenia i sprawdzenia ich jak grają bo nagle gdy nie ma adminów to grają jak prosi, ale gdy admini już są to ten skill nagle spada. Przypadek? Nie sądzę. Racja, że w tych screenach nie ma żadnego odpisania "tak podpowiadamy sobie w grze itp, ale sam fakt, że są na tym DC w tym samym czasie w którym grają na serwerze, więc podpowiadanie sobie jest tam na 100% pewne jak i nie na 1000% Dodam jeszcze z tych screenów, że Wiktor to jest @ ninja 2 a M`appelle to @ 8ball1 Co z tego wszystkiego wyjdzie to zobaczymy... Agenci 007 w akcji 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
synt0l Posted September 17 Share Posted September 17 Ich wiedza na temat położenia przeciwnika była mi dość dziwna już jakiś czas temu. Dlatego też ukarałem jednego z graczy, finalnie na ss'ach okazał się czysty. Żyjemy w czasach gdzie oszukiwanie w tej grze to norma a wspomagacze są na tyle solidne że zwykłe ss'y nic nie dadzą i trzeba solidnie się poświęcić, aby wyłapać takiego delikwenta. No i miałem okazje potwierdzić przypuszczenia Admina @ K0L0S. Obydwaj gracze używają komunikatora Discord, na którym się komunikują i również według mnie przekazują sobie informacje. Skąd takie przypuszczenie? - już odpowiadam i przytoczę kilka sytuacji. - Brak admina na serwerze doprowadza do tego, iż obaj mają dość solidne statystyki. - I w tej sytuacji mogą sobie bez żadnych konsekwencji przekazywać informacje, bo wiedzą, że ss'y nic nie wskażą. - Gdy admin zjawia się na serwerze chłopaki nie wiedzą jak operować myszką, a regres statystyczny zaliczają ogromny. - No tutaj, mogą zastosować taktykę ukrywania się, bo przecież admin nie jest wiecznie na serwerze. - Kolejna sytuacja gdzie losowo jeden z oskarżonych ginie, pojawiają się akcje typu: skany przez ścianę, chaotyczne strzelanie nim przeciwnik stanie się widoczny, perfekcyjne rotacje. - No i myślę, że ostatnia sytuacja, którą przytoczę to, że miałem okazje dostać się do rozmowy na komunikator Discord. Obydwaj przekazywali sobie małe szczegóły dotyczące gier typu: defuje pake, zobacz, jakie on ma lagi, afk, i wiele więcej. Natomiast nie posiadam żadnych nagrań z owej sytuacji, a jedynie ss'a, który potwierdza, że znajdowałem się w rozmownie. - Z góry może pojawić się wątek, iż celowo chciałbym żądać ukarania tych graczy i wszystko to nie prawda. Będąc adminem poświęcam swój czas, staram się, aby na serwerze panował spokój i żeby rozgrywka była płynna i przyjemna. Nigdy nie wchodziłem w konflikty z graczami a moja przysłowiowa kartoteka jest czysta. Każdy ruch staram się solidnie przemyśleć, a gdy nie jestem czegoś pewny sięgam po poradę resztę załogi. Stąd też nie ukarałem tej dwójki a decyzje zostawiam dla osób które mają większą rolę ze względu na skomplikowanie sytuacji. To wszystko to moje podejrzenia i spekulacje, które postaram się poprzeć na dniach podrzucając demka. PanPukawka , Monday at 06:21 PM Jutro zadecyduję co zrobić z tą sytuacją. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator PanPukawka Posted Tuesday at 05:59 PM Sponsor Server Owner V.I.P Admin [TS3] Opiekun CS 1.6 [DD2] Moderator Share Posted Tuesday at 05:59 PM Gracze na chwilę obecną zostają upomnieni. Następna taka sytuacja skończy się banem na dwa tygodnie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator PanPukawka Posted Tuesday at 06:00 PM Sponsor Server Owner V.I.P Admin [TS3] Opiekun CS 1.6 [DD2] Moderator Share Posted Tuesday at 06:00 PM Skarga słuszna. Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom. Pozdrawiamy, ekipa Katujemy.eu 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts