Titania Posted November 21, 2021 Investor V.I.P Woman Share Posted November 21, 2021 Niedziela, 21 listopada 2021 Do końca roku pozostało 42 dni. Wschód słońca: 07:06 Zachód słońca: 15:36 Dzień trwa 8 godz. 30 min Do końca astronomicznej jesieni pozostało 29 dni. Znak zodiaku: Skorpion Dzisiejszego dnia imieniny obchodzą: Albert, Elwir, Elwira, Gelazja, Gelazy, Heliodor, Janusz, Jaropełk, Kadok, Konrad, Konrada, Maria, Regina, Rufus, Twardosław, Wiesław Cytat dnia W mojej karierze spudłowałem 9000 razy. Przegrałem niemal 300 meczów. 26 razy nie trafiłem w decydującym o wyniku rzucie. Ponosiłem porażkę za porażką. Właśnie dlatego odniosłem sukces. Michael Jordan Nietypowe święta Światowy Dzień Pamięci o Ofiarach Wypadków Drogowych Podczas tego dnia warto zmówić modlitwę w intencji ludzi, którzy ponieśli śmierć w wypadku drogowym. Niestety, każdego dnia w wypadkach na całym świecie ginie kilka tysięcy osób. Święto w 1993 roku zainicjowała organizacja Road Peace. W Polsce inicjatorem obchodów jest MIVA Polska i Krajowe Duszpasterstwo Kierowców. Światowy Dzień Rybołówstwa To święto zostało ustanowione, by uświadomić ludziom, że zasoby naszych jezior, rzek i mórz są ograniczone. Dlatego jeśli nadal chcemy łowić ryby, musimy robić to z głową. Dzień Pracownika Socjalnego Jest to święto nie tylko pracowników socjalnych, ale wszystkich pracowników służb społecznych. Dzień 21 listopada upamiętnia spotkanie w Charzykowach w 1989 roku podczas którego Jacek Kuroń, Joanna Staręga-Piasek i inni wyznaczyli nowy kierunek działań w pomocy społecznej. Światowy Dzień Życzliwości i Pozdrowień Hallo World Day to święto wywodzące się ze Stanów Zjednoczonych. Powstało z inicjatywy braci Briana i Michaela McCormacków, którzy w 1973 roku zaprotestowali przeciwko konfliktowi zbrojnemu pomiędzy Egiptem a Izraelem. Jego idea do dziś jest niezmienna – bądźmy dla siebie życzliwi, rozwiązujmy problemy w sposób pokojowy, a nie siłowy. Światowy Dzień Telewizji Święto upamiętnia obrady pierwszego Światowego Forum Telewizji, które odbyło się w Nowym Jorku w 1996 roku. Jego celem jest przybliżenie historii telewizji oraz wpływu, jaki ma ona na nasze życie. Święto Służby Czołgowo-Samochodowej Służba Czołgowo-Samochodowa powstała w 1966 roku, kiedy połączono służbę samochodową oraz techniczno-czołgową. Data święta uchwalona została natomiast 16 marca 2010 roku. Znane osoby urodzone w tym dniu 1950 – Maciej Karpiński (polski pisarz, scenarzysta filmowy) 1953 – Jan Skrzek (polski muzyk bluesowy) 1959 – Rickson Gracie (brazylijski, zawodnik brazylijskiego jiu-jitsu i MMA) 1964 – Hanna Piotrowska (polska aktorka) 1971 – Sebastian Chmara (polski lekkoatleta, dziesięcioboista) 1986 – Xavier Torres Buigues (hiszpański piłkarz) Urodziny osób z forum @ Aspir3 @ jacozor @ NeooX @ Rexigo Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin! Z okazji Dnia Życzliwości, każdy aktywny forumowicz może tutaj pozdrowić dowolną osobę z forum! POZDRAWIAMY CAŁE KATUJEMY! Piosenka dnia 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narks. Posted November 21, 2021 Donor Share Posted November 21, 2021 Oj kobitko, czego ty słuchasz Fajowa karteczka! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karcok Posted November 21, 2021 Sponsor Share Posted November 21, 2021 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts